5-0 er ikke uvant for Bayern - se bare her!

Bayern München førte 5-0 mod Porto ved pausen tirsdag aften. Men det er ikke en sjældenhed for tyskerne - de har nemlig prøvet de to gange før i Champions League

Bayern-spillerne elsker store pause-føringer i CL. (Foto: AP)
Bayern-spillerne elsker store pause-føringer i CL. (Foto: AP)

De tyske mestre fra Bayern München var under alvorligt pres før tirsdagens afgørende kvartfinaleopgør mod Porto, efter de rødblusede havde tabt første kamp i Portugal med 3-1.

Men Pep Guardiolas mandskab satte hurtigt tingene på plads - på trods af fraværet at stjerner som Arjen Robben, Franck Ribery, David Alaba, Bastian Schweinsteiger og Mehdi Benatia - da de scorede ikke mindre end fem mål inden for de første 45 minutter.

Men det er ikke første gang, tyskerne formår at ydmyge deres modstandere med samme cifre ved pausen - tværtimod.

Bayern har prøvet det to gange før - denne sæson i Rom og for tre år siden hjemme mod Lille.

I gruppespillet i efteråret massakrerede Pep Guardiolas mandskab italienske AS Roma på udebane, da Arjen Robben med to scoringer og Mario Götze, Robert Lewandowski og Thomas Müller med hvert et mål sørgede for en 5-0-føring efter de første 45 minutter - en kamp, der endte 7-1 til gæsterne efter fuld tid.

Og tilbage i 2012, da Jupp Heynckes stod i spidsen for sydtyskerne, fik franske Lille ørerne i Bayern-maskinen, da Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben og Claudio Pizarro med tre mål alle kom på tavlen i første halvleg.

5-0 til Bayern mod Lille, der havde Rudi Garcia som træner på daværende tidspunkt - Garcia, der altså to år senere igen fik bøllebank af tyskerne ved pausen - denne gang som cheftræner for Roma.

Tre gange på tre år har Bayern altså formået at føre 5-0 ved pausen i den fineste klubturnering. Det giver dem en plads i top fire over de største pause-føringer i Champions League-historien - kun overgået af Shakhtar Donetsk, der ydmygede Bate Borisov med 6-0 i efteråret.

Største pauseføringer i CL:

2012 Bayern 5-0 Lille

2014 Roma 0-5 Bayern

2014 BATE 0-6 Shakhtar

2015 Bayern 5-0 Porto

Den danske U21-landsholdsanfører Jannik Vestergaard har endnu ikke prøvet at spille Champions League - men en ting har han til fælles med Porto-, Lille- og Roma-spillerne: Han har også prøvet at være bagud med 5-0 i pausen til Bayern.

Det prøvede han tilbage i 2012, da han tørnede ud for Hoffenheim, da Bayern, efter fem kasser efter de første 45 minutter, endte med at vinde 7-1 i Bundersligaen.

En 'oplevelse' som Vestergaard gjorde opmærksom på tirsdag aften, da kampen mellem Bayern og Porto var i gang.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere