Åh nej, så meget bedre er Zlatan end Bendtner

To verdener: Reelt kan man slet ikke sammenligne superstjernen og nationalikonet Zlatan Ibrahimovic og Nicklas Bendtner. Ikke desto mindre gør vi forsøget, og vi kan afsløre, at det ikke falder ud til danskerens fordel

Zlatan er på alle måder den store i duellen mod Bendtner (Foto: Lars Krabbe / Polfoto)
Zlatan er på alle måder den store i duellen mod Bendtner (Foto: Lars Krabbe / Polfoto)

I aften løber Zlatan Ibrahimovic ind på Parc de Princes til stjernemødet mod Real Madrid. Fulgt af alle de forventninger, der matcher hans tårnhøje status.

Og i aften går Nicklas Bendtner ubemærket ind på Volkswagen Arena og sætter sig på tribunen til opgøret i samme Champions League mod PSV Eindhoven.

Se også: Nu igen! Wolfsburg dropper upopulær Bendtner på ny

Der er en fodboldverden til forskel på de to forwards, der om en måned mødes i de to EM-playoffkampe mellem Sverige og Danmark.

Til den tid vil de to være i fokus i mediernes optakt, men til hverdag giver det ikke rigtigt mening at sammenligne de to, mener Morten Bruun, fodboldekspert på 6' eren.

- Det sker vist kun her i Danmark og Sverige. Ellers ville de aldrig blive nævnt i samme sammenhæng. Normalt vil Zlatan jo blive sammenlignet med Messi og Ronaldo, som han udtrykker det.

Se også: Verdens bedste erkender: Ja, gu fejlede jeg!

Når han alligevel går med på præmissen, sker det med det forbehold, at han ikke ønsker at nedgøre danskeren, der - som han bemærker det - godt kan tåle at blive sammenlignet i landsholdssammenhæng.

- Her spiller han vel nogenlunde op til Zlatan i scorings-snit (0,4 mod Zlatans 0,54, red.), og Sverige har jo ikke præsteret noget unikt i hans tid som altdominerende spiller, siger han og finder et lille lighedspunkt mere:

- Zlatan har sine bedste år bag sig og er mere stationær end tidligere. Han skal primært sættes op af andre. Han laver stadig fantastiske ting i de små områder, men han driver ikke bolden frem fra midten af banen eller truer i dybden. På den måde minder han i dag lidt om Bendtner som type.

Herfra slutter det reelle sammenligningsgrundlag.

Når det handler om status, karriere, meritter og personlighed, er det som at stille en Ellert ved siden af en Volvo. Og at Ibrahimovic har optrådt i netop sidstnævntes reklamefilm, understreger, hvor stor han er hinsidan.

 

- Når man reklamerer for Volvo med den svenske nationalmelodi som baggrundsmusik, så er man et nationalsymbol. Han er et kæmpenavn, der har vokset sig ind i en rolle som svensk superikon.

- Der var nogle år, hvor svenskerne ikke rigtigt vidste, hvor meget de kunne identificere sig med ham. For de svenske indvandrere har han nok hele tiden været det, men i dag har resten af Sverige helt overgivet sig. Og som anfører er han indiskutabelt landsholdets førerskikkelse.

- Nicklas Bendtner er ikke noget nationalt symbol. Der er jo masser af danskere, der griner ad ham. Vi kan ikke finde ud af, om vi skal være stolte af ham eller pinligt berørt over, at han er vores førsteangriber. Han er dog indiskutabelt den bedste danske angriber.

- Men i England (hvor han spillede i årevis, red.) fylder han ikke noget særligt. De fleste englændere ved næppe, hvor han spiller i dag, og det blev dårligt registreret, at han kom ind for Wolfsburg på Old Trafford, siger Morten Bruun om sin oplevelse, da danskeren forleden gæstede Manchester United.

Se også: Mourinho: Dommeren var svag og naiv

Han placerer Zlatan på hylden lige under Messi og Ronaldo. Men der er også et stykke op til de to.

- Han når ikke helt deres niveau, og da han kom til Barcelona, så vi trods alt hans begrænsninger. I forhold til de to mangler han også succes i Champions League, hvor hans scoringssnit er relativt lavt (0,39, red.) for så markant en spiller.

- Nogle vil også mene, at han har været for længe i de forkerte ligaer, for selv om han blandt andet har vundet seks italienske mesterskaber, har Serie A og Ligue 1 trods alt ikke samme valør som La Liga og Premier League.

- Men selvfølgelig har han en sindssyg klubkarriere. Det er jo vanvittige klubber, han har spillet i, men du kan stadig ikke sammenligne Inter og Milan med Barca og Real.

Bendtners rekordliste blegner ved siden af svenskerens, og desværre er formkurven ved at gøre det samme i forhold til Zlatan, der forleden gjorde sig historisk som den mest scorende nogensinde i Paris Saint-Germain.

- Bendtners form er ikke ret god. Han var ikke superskarp i den seneste landskamp, men han var heller ikke decideret dårlig. Han er centimeter fra at score, da han rammer stolpen. På den måde er han ekstremt tæt på at score i en kamp med få chancer.

- Det kunne lige så godt være endt med overskriften: ' Bendtner sender Danmark til EM.' Hans spilletid er desværre for nedadgående, efter at der var tegn på bedring i sommer. Men hans konkurrenter har leveret supergodt, så han er nødt til at vente på sin chance.

- Det har jo noget at gøre med individuel klasse. Jeg troede ellers på flere spilleminutter i Wolfsburg, for da han skiftede, var Olic 35 år, og Bas Dost var endnu ikke Bas Dost.

- Men klubben har vokset sig så stor, at de kan hente en Andre Schürle, bemærker Morten Bruun, der ikke har været lige imponeret over alle danskerens karrierevalg:

Se også: Dansker laver selvmål og er på vej ud af CL

- Hvis han tog til Juventus for at få mere spilletid, var det en fejl. Han blev også for længe i Arsenal, hvor han aldrig var god nok til at blive fast førsteangriber, men primært måtte nøjes med at være en superfarlig indskifter.

- Han har aldrig haft et fast forløb med spilletid udover lejeperioderne i Birmingham og Sunderland for længe siden. I Wolfsburg var der trods alt en plan: De så et potentiale, og så var han transferfri.

Endelig er der en kæmpe forskel, når det kommer til personligheden.

- Zlatan har en unik personlighed på godt og ondt. Han har trukket nogle vanvittige røde kort på aktioner, som vel nærmest havde giver fængselsstraf uden for banen. Dem behøver han ikke være stolt af.

- Bendtner er derimod ikke nogen djævel på banen. Du ser ham aldrig løfte albuen mod andre, siger Morten Bruun.

18 kommentarer
Vis kommentarer