Ærlige Mourinho: Jeg skammer mig

Chelseas manager fordømmer de racistiske fans, der overfaldt en mand forud for Champions League-opgøret i Paris tirsdag

Tre personer risikerer livsvarig karantæne fra al international fodbold efter at have forulempet en mand racistisk i forbindelse med Champions League-opgøret mellem Chelsea og Paris Saint-Germain midt på ugen.

De holder angiveligt med Chelsea, men den engelske topklub tager på al tænkelig måde afstand fra episoden og personerne.

Her ses José Mourinho fordømme de racistiske fans på pressemødet. (Video: SNTV)

Alligevel erkendte manager José Mourinho på sit pressemøde fredag, at han har det dårligt med det, der skete.

- Vi skammer os, men måske skulle vi ikke gøre det, fordi jeg nægter at lade mig kæde sammen med de mennesker, sagde portugiseren.

- Jeg er en del af Chelsea og alle de mange gode ting, denne klub forsvarer og repræsenterer. Jeg forlod Chelsea i 2007 og kunne ikke vente med at komme tilbage. Det er ikke på grund af mennesker som dem, jeg ønskede mig tilbage.

De tre personer er af Chelsea FC blevet idømt karantæne fra Stamford Bridge, mens der foregår en undersøgelse af episoden tirsdag aften.

Chelseas mobbeoffer: De skal findes, straffes og bures inde

Franskmanden Souleymane S. blev nægtet adgang til et tog af en gruppe Chelsea-fans, der var på vej til kampen på Parc des Princes.

- Jeg prøvede at træde ind i vognen, men en gruppe engelske supportere blokerede mig og skubbede mig ud igen. Jeg prøvede at tvinge mig om bord. I håndgemænget mistede jeg min telefon.

- De sagde ting til mig på engelsk, men jeg forstod ikke rigtig, hvad de sagde. For jeg taler ikke et ord engelsk. Du ved, jeg lever med racisme, så jeg blev ikke rigtig overrasket over, hvad der skete, selv om det var første gang i metroen, sagde Souleymane S. til avisen Le Parisien efter episoden.

José Mourinho har det svært med den opførsel, tre Chelsea-fans udviste i Paris tirsdag. (Foto: AP)
José Mourinho har det svært med den opførsel, tre Chelsea-fans udviste i Paris tirsdag. (Foto: AP)
 

- Jeg skammede mig, da jeg hørte, hvad der var sket. Men jeg gentager: Jeg er stolt af at være Chelsea-manager, fordi jeg ved, hvad denne klub er. Disse mennesker repræsenterer ikke klubben.

Skandaløst: Racistiske Chelsea-fans chikanerer sort mand i metro

Souleymane S. er som et slags plaster på såret af Chelsea blevet inviteret til London for at se en kamp. Det bakker Mourinho op om.

- Jeg tror, han ikke kun ville overvære en kamp. Han ville også føle, hvad Chelsea i virkeligheden er. Lige nu har han den forkerte opfattelse af, hvad Chelsea Football Club er, sagde Mourinho og tilføjede, at spillertruppen har reageret, som han gjorde.

- Selv uden mig som manager er det et omklædningrum med klare principper om lighed. Ikke bare baseret på race, men også religion. De var meget skuffede og fordømte omgående episoden, fortalte Mourinho.

Husker du: Luis Garcías spøgelsesmål mod Chelsea

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?