Malaga holder liv i den europæiske drøm

Spanierne udsatte den europæiske karantæne med 2-0 sejr over Porto. Nu venter CL-kvartfinalerne

Malaga holder liv i den europæiske tilværelse. (Foto: AP)
Malaga holder liv i den europæiske tilværelse. (Foto: AP)

Efter en enkelt gylden sæson i Blackburn har den paraguyanske angriber Roque Santa Cruz' karriere formet sig som en langstrakt skuffelse.

Opholdet i Manchester City blev aldrig nogen succes, så englænderne udlejede ham til spanske Malaga.

Her er han heller ikke blevet den lysende stjerne. Men onsdag aften scorede han det mål, der kan gøre ham til et ikon i den økonomisk trængte klub.

Se også: Arsenal tæt på mirakel i München

Santa Cruz havde ikke været på banen i mere end fire minutter, da han 13 minutter før tid sørgede for den helt store spanske forløsning med målet til 2-0, der både ekspederede FC Porto, der havde vundet første kamp 1-0, og samtidig forlængede Malagas europæiske tilværelse.

For hvis spanierne var røget ud, var der på grund af UEFA-karantænen for urent økonomisk trav gået mindst fire år, før holdet havde fået lov til at være med igen.

Og sådan så det faktisk ud til at skulle gå i kampens indledning.

De portugisiske gæster var dominerende fra start i den underholdende forestilling, men som første halvleg skred frem, blev chancerne mere ligeligt fordelt.

Både Joaquin og Antunes havde gode muligheder for hjemmeholdet, mens Danilo misbrugte den største Porto-mulighed.

Se også: SLUT: Malaga-FC Porto 2-0

To minutter før pausen fik Malaga dog hul på bylden på smukkeste facon, da supertalentet Isco suverænt tog bolden med bag om sit støtteben, hvorefter han fra kanten af feltet smukt drejede bolden op det fjerneste hjørne.

Kort efter pausen blev de spanske odds endnu bedre, da Portos belgier Steven Defour fik sin anden advarsel, men alligevel var udeholdet meget tæt på den forløsende udligning, da Jackson Martinez lige akkurat ikke nåede frem til et indlæg.

I stedet slog Roque Santa Cruz til med en livgivende spansk scoring, mens de portugisiske gæster ikke kom nærmere videre avancement end et par underkendte offside-scoringer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere