Fransk avis: Vanvidsliga er vores fupnummer

Den engelske avis The Times bringer onsdag historien om en vanvidsliga med verdens bedste klubhold, der skal afholdes hvert andet år i og omkring Qatar. Nu påstår en fransk satirisk avis, at det er deres fupnummer

Et af de planlagte stadions i Qatar med plads til 170.000 tilskuere. (Foto: AP)
Et af de planlagte stadions i Qatar med plads til 170.000 tilskuere. (Foto: AP)

Det lyder næsten for vildt til at være sandt. En drømmeliga bestående af verdens 24 bedste klubhold. Pengebeløb i så svimlende summer, at ingen kan sige nej. Fx 1,5 mia. kr. for at deltage.

Det er hvad The Times i dagens avis kan afsløre, at der er konkrete planer om. Hvert andet år skal turneringen afholdes i Golf-regionen, og den skal have deltagelse af verdens bedste mandskaber. Seks forskellige byer skal være værter, og der skal spilles om sommeren på de klimakontrollerede lækre stadions, som i forvejen er ved at blive bygget i forbindelse med VM i 2022.

Men nu melder en fransk satirisk avis sig på banen og påstår, at de fandt på historien for flere dage siden, og at det hele skulle være et stort fupnummer.

deres twitterprofil skriver de i hvert fald:

- Det hele stammer fra vores fantasi. Vi undskylder på forhånd, hvis Doha finder ideen interessant nok til at gennemføre.<br /><br /><p><b>Læs også:</b></p><a id="_54a46e71-18bb-4159-967d-6dee575fc31a" href="https://ekstrabladet.dk/sport/fodbold/udenlandsk_fodbold/international_fodbold/article3988443.ece">Vil smide milliarder efter ny vanvidsliga</a><br /><br /><p>Storhold som Barcelona, Manchester United, Pars Saint-German og lignende skulle være faste deltagede i turneringen. Ifølge The Times historie skal ligaen bestå af 16 faste hold og otte inviterede hold. Det samme passer med den franske avis fuphistorie.</p><p>Begge artikler har også 2015 som starttidspunkt for turneringen, at den skal afholdes hvert andet år, at den skal afvikles i seks forskellige byer og altså opbygningen med de 16+8 hold.</p><p>Journalisten bag historien i The Times er også gået på twitter for at forsvare sin historie.</p><p>- Godt forsøg. Pånær at cashierdufoot (den franske avis) 100% IKKE var kilden til min historie, som jeg også mistænker dem for at vide, skriver Oliver Kay.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet"><p>@ <a href="https://twitter.com/rue89sport">rue89sport</a> Nice try. Except that @ <a href="https://twitter.com/cahiersdufoot">cahiersdufoot</a> was 100% NOT the source of my story, as I suspect Cahiers (with their "DFL" imagery) know</p>— Oliver Kay (@OliverKayTimes) <a href="https://twitter.com/OliverKayTimes/status/311804043406229504">March 13, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Den franske avis svarer dog igen og understreger, at de har fundet på alt inklusive billedet, der er lavet til historien. Samtidig gætter de på, om Oliver Kays kilde kan være inspireret af historien i den franske satiriske avis.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet"><p>@ <a href="https://twitter.com/oliverkaytimes">oliverkaytimes</a> Maybe your "source" has got his "information" from our spoof, and fooled you. We ALL made it up.</p>— Cahiers du football (@cahiersdufoot) <a href="https://twitter.com/cahiersdufoot/status/311806087844220930">March 13, 2013</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Hvad der er op og ned er således svært helt at hitte ud af. Men det ville i hvert fald ikke overraske nogen, hvis de ekstrem rige olie-sheiker pønsede på sådan en plan.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere