Messi-mania

FC Barcelona leverede et magisk comeback, da AC Milan blev besejret 4-0

Lionel Messi var et grumt bekendtskab for milaneserne. (Foto: AP)
Lionel Messi var et grumt bekendtskab for milaneserne. (Foto: AP)

BARCELONA (ekstrabladet.dk): Der var dage, som slår rødder i hukommelsen. Sådan en dag var det i Barcelona. En by ramt af Messi-mania.

Med to mål sørgede den argentinske tryllekunster mere end nogen anden for, at FC Barcelona spillede sig i kvartfinalen.

Når Lionel Messi eksploderer Camp Nou og flyver med til en anden planet. Derop, hvor han, verdens bedste fodboldspiller holder til. Derop, hvor ingen modstander kan følge ham.

Brølet fra 90.000 Barca-fans forvandlede den catalanske fodbold-katedral til et rumskib med Lionel Messi som skipper. Alene og fortabte stod AC Milan-spillerne tilbage.

Se også: Slut: FC Barcelona-AC Milan 4-0

Fire minutter og affyringen var i gang. Omgivet af tre Milan-spillerne smadrede den 25-årige argentiner bolden i nettet.

Belejring er et mildt ord. Var det boksning, havde træneren været tæt på at smide håndklædet i ringen. I hovedparten af første halvleg var det en gåde, hvordan AC Milan havde vundet den første kamp 2-0. De havde stort set ikke bolden. Den tilhørte hjemmeholdet, der førte den rundt som en fjernstyret bil.

- Indre andre kan spille i et så højt tempo som os. Når det lykkes, er vi et exceptionelt hold, som Dani Alves sagde inden kampen.

De sjældne gange, Milan havde bolden, lurede faren i form af kontraer. M’Baye Niang kunne sidst i første halvleg reelt have slukket håbet for FC Barcelona, da han fik en friløber.

Se også: Måltyven Burak skød hul på Schalke

Men afslutningen prellede af på stolpen, og der var dækket op til natligt mareridt for det 18-årige stortalent. For kort efter var Lionel Messi der igen. Ligeglad med at blive massivt opdækket. Bare opsat på at score. Og det gjorde han så. Denne gang også fra kanten af feltet.

Inden kampen havde Milan-træner Allegri sagt, at tiden ville gå langsomt. En ikke helt korrekt antagelse. I øjeblikket efter Messis scoring gik tiden i stå og blev stående som et historisk minde.

Han havde ikke scoret i de to seneste Champions League-kampe. Nu tog han revanche ved at score to gange på 45 minutter i den vigtigste kamp i mands minde. Det var selvforståelsen som verdens bedste klubhold, der stod på spil.

2-0 var billigt sluppet i en første halvleg, hvor Andrés Iniesta skød på overliggeren, og Lionel Messi misbrugte en stor hovedstødschance.

Inden kampen blev gruppen Black Eyed Peas hit "I gotta feeling that tonight’s gonna be a good night" spillet udsædvanligt mange gange. Et varsel om, hvad der ventede, og hold da hvor blev selv den mest søvnige spanier vækket af det tordenskrald af jubel, der rejste sig, da David Villa, som ellers var på tale til at blive droppet til startopstillingen, kort efter pausen drønede FC Barcelona på 3-0.

Se også: Slut: Schalke-Galatasaray 2-3

Lionel Messi grinede og så ualmindelig glad og afslappet ud, da han lidt over syv gik fra hold barca-bussen og til omklædning. Tre en halv time senere var arbejdstiden fordi, og han så humørmæssigt ud til stadig at have det ganske fornøjeligt, som han lod sig hylde på den bane, hvor han nu har scoret i de seneste fem optrædener.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere