Milan kvalte fortjent Barcelona

Italienerne var skarpest og fuldstændig ligeglade med den sædvanlige Barcelona-spillestil og vandt 2-0

AC Milan leverede overraskelsen mod FC Barcelona. (Foto: AP)
AC Milan leverede overraskelsen mod FC Barcelona. (Foto: AP)

Andy Warhol lavede engang en film, der udelukkende bestod af, at man så en mand sove. Den var en højspændt actionfilm sammenholdt med første halvleg af Champions League-opgøret mellem AC Milan og Barcelona.

Halvvejs inde var der ikke sket noget, mens der resten af vejen til pause ikke skete en skid.

Derfor var det bogstaveligt talt ud af det rene ingenting, at AC Milan fik scoret, da Kevin-Prince Boateng midt for mål resolut klappede bolden ind bag Victor Valdes i Barcelona-målet i det 57. minut.

Målet vil nok blive bandet ned i uretfærdighedens helvede i Barcelona og omegn, og kontroversielt var det da også. Milan forsøgte sig med et af de sjældne skud på mål. Sulley Muntari forsøger at springe til side for bolden og trækker i den forbindelse armene med op. Bolden rammer ryggen på en Barcelona-spiller og fortsætter op på armen af den hoppende Muntari, og derfra springer den på tværs til Princen, der altså scorer, mens Barcelona appellerer i alle retninger for hands.

Se også: Tysk trumf i Istanbul

Dommerens eneste kendelser i den forbindelse forbliver dog at anerkende målet og stikke Gerard Pique en advarsel for at have overtrukket sin brokkekonto.

Det var godt for kampen – og for de mange, der efterhånden var lullet i søvn foran tv-skærmen. Nu måtte de milliarddyre ben på banen da være klar til andet og mere end endeløst boldflytteri.

Og nerve og intensitet kom der bestemt på kampen derfra. Nærkampene blev hårdere og frisparkene flere. Bedst symboliseret ved Carles Puyol, der måtte til behandling i fem minutter uden for banen, efter et sammenstød med Giampaolo Pazzini.

Men hvor kampen tidligere bar præg af badeferie, var der nu ingen tvivl om betydningen. Således var den rutinerede forsvarsspiller da også mere end klar til at hoppe ind på banen igen efter at have fået forbundet panden og tilhørende randområder med et plaster, der i størrelse godt kan gøre det ud for en tifo ved en senere lejlighed.

Barcelona forsøgte så godt de formåede at presse på, men mod Milan var Barcas udgave af pres lige så farligt, som når vejens unger kaster med knaldperler nytårsaften.

I stedet blev den store raket sendt til himmels ti minutter før tid, og krudtmesteren var Sulley Muntari, der perfekt bankede en indlæg fra højre i kassen til 2-0 – og ikke mindst til en føring, der pludselig gør det mere end muligt, at Messi og co. fortsætter den anonyme del af tilværelsen i årets Champions League, der tog sin begyndelse i aftes, når de ryger ud sammenlagt til milaneserne.

Se også: Derfor buldrer Bayern mod Wembley

Jo jo, de spiller flot kombinationsspil, Barcelona. Men mod Milan er dét ikke nok. Det var ganske enkelt svært skuffende, at de ikke havde mere at byde på, deres store spillere taget i betragtning.

Hvis man lukkede øjnene og forestillede sig, at de gul-røde var et tilfældigt fodboldhold uden Messi og co., ville man sige, at man havde set et af de kedeligste hold i Champions League nogensinde.

Det med at lukke øjnene var ikke det sværeste.

Det er en ommer, Barca. Og glæd jer endelig, Milan. I var både bedst – og vandt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere