Puyol: Milan er mit andet hold

Barcelonas Carles Puyol er skabs-tilhænger af aftenens modstander, som han kun har tabt til én gang i ni forsøg

Carles Puyol har spillet mod Milan ni gange tidligere. Her er han i 2006 i nærkamp med  Andriy Shevchenko på Camp Nou. (Foto: AP)
Carles Puyol har spillet mod Milan ni gange tidligere. Her er han i 2006 i nærkamp med Andriy Shevchenko på Camp Nou. (Foto: AP)

Gammel kærlighed ruster ikke. Det er snart 13 år siden, at Carles Puyol for første gang var i nærkontakt med AC Milan, og FC Barcelona-veteranen kan ikke få nok.

Ikke bare fordi han kun har prøvet at tabe én gang i de ni Champions League-kampe mod italienerne.

Også fordi han holder af AC Milans kompromisløse måde at spille på. Altid klædt på til fight. Altid kæmpende for hinanden og for holdet.

– Jeg beundrer Milan. Jeg plejer at sige, at det er mit andet hold. De fortjener det bedste. Altså undtagen når de spiller mod os.

Læs også:

Se også: Ny Milan-generation søger hævn

– Jeg respekterer deres måde at arbejde på, selv om mit hjerte er i Barcelona, siger FC Barcelona-anføreren til avisen Sport.

Ifølge spanske medier er hjertet på det seneste også begyndt at banke påfaldende meget for supermodellen Vanessa Lorenzo. Begge er fri af tidligere forhold – Puyol fra en anden model, Malena Costa – og forleden nød Puyol og Vanessa hinandens selskab under en romantisk middag, hvorefter de sammen kørte væk i Puyols bil.

Duracell-kanin
Historier, Puyol, den måske største gentleman i spansk fodbold, ikke bryder sig om. Siger han noget, siger han hellere for lidt end for meget.

Holdkammeraten Javier Mascherano har luret, hvad der gør, at veteranen kører videre som en tilsyneladende uopslidelig Duracell-kanin.

– Jeg lærer hver dag, men det vigtigste, jeg har lært i Barcelona, og som jeg oplever hver dag, er, at de største spillere som Messi, Puyol, Xavi og Iniesta også er de mest ydmyge.

Efter at Champions League-trofæet glippede sidste år, satser FC Barcelona på, at AC Milan kun bliver et bump på vejen frem mod dette års finale på Wembley.

Klasser bedre
Ifølge Preben Elkjær, Champions League-ekspert hos Viasat, bliver det heller ikke denne gang, at Carles Puyol snubler mod AC Milan.

– Det korte svar er, at Milan taber. Som udgangspunkt kan de ikke true Barcelona.

Læs også:

Se også: Trods Guardiola: Zlatan vil gerne til Bayern

– Milan har godt nok ikke tabt i syv kampe. Så stemningen er god, og de er på vej frem og ligger nummer tre i Serie A. Men Barcelona er klasser bedre, og det vil være en præstation i sig selv, hvis Milan kan holde spændingen ved lige til returkampen, vurderer Preben Elkjær.

Han noterer sig, at Mario Balotelli ikke er med, da han på grund af Champions League-optrædener for Manchester City tidligere på sæsonen er spærret.

Tito har det godt
– Jeg tror ikke, det havde været nok for Milan at have haft ham med. De mistede i sommer Thiago Silva og Zlatan Ibrahimovic, Serie A’s to bedste spillere.

– For øjeblikket har de en stamme af unge spillere tilsat noget rutine, men jo slet ikke spillere fra øverste hylde, som kan gå ind og matche Barcelona.

Anderledes diplomatisk var ikke overraskende FC Barcelona-sportsdirektør Zubizarreta, da han i går vendte tilbage efter et besøg hos klubbens sygemeldte træner, Tito Vilanova, i New York, hvor han modtager behandling for sin kræftsygdom.

– Tito har det godt og får det lidt bedre for hver dag, der går.

Og AC Milan?

– På det her niveau vil det være forkert at tale om favoritter.

Og samme melding vil givetvis komme fra Carles Puyol, selv om han ikke kan løbe fra de for FC Barcelona fornøjelige facts:

Alene hans tilstedeværelse har med undtagelse af én gang i snart 13 år været garant for, at FC Barcelona får mindst et point mod AC Milan.

Milan-Barcelona 3+ kl. 20.45

[[[[[

CHAMPIONS LEAGUE 1/8-FINALER

Tirsdag d. 12. februar
20:45 Celtic - Juventus 0-3
20:45 Valencia - Paris St Germain 1-2

Onsdag d. 13. februar
20:45 FC Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund 2-2
20:45 Real Madrid - Manchester U 1-1

Tirsdag d. 19. februar
20:45 Arsenal - Bayern München 1-3
20:45 FC Porto - Málaga CF 1-0

Onsdag d. 20. februar
20:45 Galatasaray Istanbul - FC Schalke 04 1-1
20:45 AC Milan - Barcelona 2-0

Tirsdag d. 5. marts
20:45 Borussia Dortmund - FC Shakhtar Donetsk
20:45 Manchester U - Real Madrid

Onsdag d. 6. marts
20:45 Juventus - Celtic
20:45 Paris St Germain - Valencia

Tirsdag d. 12. marts
20:45 FC Schalke 04 - Galatasaray Istanbul
20:45 Barcelona - AC Milan

Onsdag d. 13. marts
20:45 Bayern München - Arsenal
20:45 Málaga CF - FC Porto

]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere