Derfor spiller stjernerne i Galatasaray

Gunstige skatteregler har lokket Didier Drogba og Wesley Sneijder til den tyrkiske klub, og flere kan være på vej

Didier Drogba og Wesley Sneijder har fået store skattebesparelser, siden de skiftede til Galatasaray. (Foto: Allover)
Didier Drogba og Wesley Sneijder har fået store skattebesparelser, siden de skiftede til Galatasaray. (Foto: Allover)

Hvis man for et år siden havde sagt, at Didier Drogba og Wesley Sneijder ville være en del af tyrkiske Galatasarays spillertrup, så ville de fleste nok have rystet på hovedet.

Men i det seneste transfervindue løb tyrkerne med de to stjerner, hvor især indkøbet af hollænderen har vakt opsigt. Flere engelske topklubber var nemlig efter sigende med i kapløbet om den tidligere Inter-spillers underskrift, men valget faldt alligevel på Istanbul-klubben.

Læs også: Se også: Messi fejrer fornemt jubilæum i aften Messi fejrer fornemt jubilæum i aften

– Jeg er glad for at være her. Før jeg valgte dette hold, talte jeg med Van Gaal (hollandsk landstræner, red.) og Mourinho, og de rådede mig til at acceptere dette tilbud, fortalte Sneijder, da han ankom til Tyrkiet, hvor fansene skabte kaos i lufthavnen.

Men der gik ikke mange dage fra hollænderens ankomst til Galatasaray, før den næste spiller blev præsenteret. Sidste års matchvinder i Champions League-finalen, Didier Drogba, blev nemlig hentet fra Kina efter kun et halvt år i Shanghai Shenhua. Og armbevægelserne er tydeligvis lige så store for ivorianeren uden for banen, som de er inde på banen.

– Jeg er kommet til Galatasaray for at vinde Champions League. Galatasaray er en fantastisk klub. Ikke bare i Tyrkiet, men også i Europa, fortalte Drogba til avisen Milliyet.

Årsløn på 45 mio.
Men mange undrer sig over, hvorfor disse to stjernespillere netop har valgt at tage til Tyrkiet, når flere topklubber fra de fem store ligaer har vist interesse for dem. Tyrkiet er kendt for sine gunstige skatteregler, der gør det attraktivt at tage til den tyrkiske liga Superlig. Men sådan forholder det sig ikke, hvis man skal tro på hollænderens udtalelse til Der Telegraaf:

– Sporten er det altoverskyggende for mig. Jeg havde to og et halvt år tilbage i Inter, og hvis jeg gik efter pengene, kunne jeg bare sætte mig tilrette i sofaen. Her går jeg ned i løn, siger Wesley Sneijder.

Læs også: Se også: Puyol: Milan er mit andet hold Puyol: Milan er mit andet hold

Men ifølge flere medier er lønnen den samme før skat efter skiftet fra Inter til Galatasaray. Sneijder skulle have tjent 45 mio. kr. om året i Inter. Finten er så, at der kommer flere penge ind på hans konto i Tyrkiet, end der gjorde i Italien, da Sneijder kun skal betale 15 procent i skat i forhold til 43 procent tidligere.

De fordelagtige økonomiske incitamenter for at tage til Tyrkiet gør da også, at fansene kan glæde sig til flere nye storspillere. Men foruden de lukrative skatteregler så er Istanbul-klubbens præsident, Ünal Aysal, også særdeles velhavende. Han skulle være god for mere end fire milliarder kroner, hvilket muliggør flere interessante køb til sommer.

Men først og fremmest skal de to nyindkøbte stjerner vise deres værd i aftenens kamp mod Schalke 04.

TV3 Sport 1 kl. 20.45

[[[[[

CHAMPIONS LEAGUE 1/8-FINALER

Tirsdag d. 12. februar
20:45 Celtic - Juventus 0-3
20:45 Valencia - Paris St Germain 1-2

Onsdag d. 13. februar
20:45 FC Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund 2-2
20:45 Real Madrid - Manchester U 1-1

Tirsdag d. 19. februar
20:45 Arsenal - Bayern München 1-3
20:45 FC Porto - Málaga CF 1-0

Onsdag d. 20. februar
20:45 Galatasaray Istanbul - FC Schalke 04 1-1
20:45 AC Milan - Barcelona 2-0

Tirsdag d. 5. marts
20:45 Borussia Dortmund - FC Shakhtar Donetsk
20:45 Manchester U - Real Madrid

Onsdag d. 6. marts
20:45 Juventus - Celtic
20:45 Paris St Germain - Valencia

Tirsdag d. 12. marts
20:45 FC Schalke 04 - Galatasaray Istanbul
20:45 Barcelona - AC Milan

Onsdag d. 13. marts
20:45 Bayern München - Arsenal
20:45 Málaga CF - FC Porto

]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere