Tyskerne erobrer London

Bayern München havde læst Wengers tropper til perfektion, og kørte tværs over Arsenal

Thomas Müller fejrer scoringen til 2-0. (Foto: PA)
Thomas Müller fejrer scoringen til 2-0. (Foto: PA)

Før kampen har kritikken været massiv af Arsenals manager, Arsène Wenger – ikke mindst i lyset af, at klubben røg ud af FA Cup’en til Blackburn efter en kamp, hvor franskmanden havde sparet en stor del af sine stjerner, så de kunne være friske til kampen i aftes mod Bayern München i 1/8-finalen i Champions League.

Specielt BBC’s ekspert, Mark Lawrenson, ramte hovedet på sømmet, da han sagde:

– Hvorfor spare sine spillere i en kamp, de kan vinde, for at de kan være klar til en kamp, de ikke kan vinde?

Han fik mere ret, end selv den største Arsenal-pessimist kunne drømme om. Bayern München skilte dem ganske enkelt ad på Emirates Stadium i London.

Det var som om alt forarbejde var gjort. Alt, hvad Arsène Wenger og co. kunne komme op med, var læst.

Se også: Porto sender Malaga mod mørket

Sydtyskerne er i det hele taget så hamrende effektive for tiden, at de uden problemer ville kunne producere en Mercedes ud af en papirclip – og endda have metal i overskud til også at levere en trailer med i pakken.

Efter 22 kampe i den hjemlige Bundesliga er det således blevet til en imponerende målscore på 57-7, hvilket vidner om et betonforsvar i en hel særegen klasse. Det er således ikke skudt helt forbi, når avisen Bild for et par uger siden foreslog, at Bayern da egentlig lige så godt kunne sælge Manuel Neuer. Målmand har de slet ikke brug for.

Det havde de heller ikke i første halvleg mod Arsenal. Helt exceptionelt lykkedes det at holde hjemmeholdet fra at få så meget som en eneste afslutning! Det nærmeste de kom var et par enkelte tryk, der blev blokeret.

Til gengæld var der anderledes fare på færde i den anden ende.

Først sikrede Toni Kroos føringen, da han allerede i det 7. minut scorede et fremragende mål fra kanten af feltet efter et lavt indlæg fra Thomas Müller i højre. Kroos sparker ned i bolden, så den hopper en enkelt gang, inden den forsvinder utageligt ind bag Szczesny i Arsenal-målet.

Fuldstændig i overensstemmelse med spil, chancer, planeternes stilling og vindretningen, blev det også 2-0 til tyskerne.

Det mål faldt 14 minutter senere, da Daniel van Buyten header et hjørne ind mod målet. Wojciech Szczesny reddede ganske vist på stregen, men ikke bedre end bolden hoppede direkte ud til Thomas Müller, der liggende sparker bolden ind i nettaget.

Se også: Ny Milan-generation søger hævn

Der var således ikke meget opmuntring at tage med ned i omklædningsrummet i pausen for hjemmeholdet.

Måske fik spillerne samme arrige og pressede Arsène Wenger at se, som pressen gjorde på pressemødet dagen før kampen.

I hvert fald kom de lidt tilbage i kampen, da anden halvleg var ti minutter gammel. Men der skulle hjælp til.

Arsenal fik et hjørnespark, de aldrig skulle have haft, for bolden ramte klart Podolski på sin vej ud bag mållinjen. Til gengæld var den tyske angriber slet ikke færdig med at have indflydelse.

Det var nemlig ham, der headede hjørnet ind til reducering, men tyskerne kan i den situation lige så godt klandre deres egen Bastian Schweinsteiger som dommeren. Han tabte nemlig totalt sin markering af Podolski, der fuldstændig udækket fik lov at heade midt for mål.

I det 72. minut var Olivier Giroud tæt på at udligne, men han skød direkte på Neuer.

Se også: United har fortsat odds imod sig

I stedet kom Bayern på 3-1 efter et fremragende angreb, hvor Arjen Robben beviste, at han godt KAN aflevere bolden. I det helt rette øjeblik spiller han Philipp Lahm fri i højre side, og hans indlæg ind midt for mål bliver bakset i kassen af Mario Mandzukic i skøn forening med Arsenals Bacary Sagna.

London-klubben var på intet tidspunkt i nærheden af et resultat, der kan bruges til noget. I stedet ligner det, at det bliver endnu en sæson uden trofæer til den succes-hungrende klub, og der er ingen tvivl om, at temperaturen i sædet under Arsène er steget med mere end et par grader.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere