Skræmmende Bayern vil have hævn

Skuffelsen i sidste års CL-finale har formentlig været medvirkende til, at denne sæson har budt på et skræmmende Bayern München. Nu vil sydtyskerne have hævn.

Bayerns Thomas Müller jubler efter en scoring mod FC Augsburg. I aften venter Arsenal. (AP Photo)
Bayerns Thomas Müller jubler efter en scoring mod FC Augsburg. I aften venter Arsenal. (AP Photo)

Det er ikke sikkert, at det er bevidst, at Arsenals unge midtbanetalent Jack Wilshire før Champions League-mødet med Bayern München i aften vælger at bore en stiv tommelfinger direkte ned i tyskernes ømmeste punkt.

- Chelsea er en inspiration for alle. De havde ingen god sæson sidste år, men de viste stærk moral, og det behøver vi også, sagde Jack Wilshire ovenpå lørdagens pokaldukkert mod Blackburn fra den næstbedste række.

Sammenligningen med London-rivalerne er formentlig et forsøg på at indgyde holdkammeraterne moral og tro på, at sæsonen stadig kan reddes.

Læs også:

Se også: Spilekspertens bedste spil til i aften

Men dermed holder han også en rød klud op foran tirsdagens modstander i de to klubbers første 1/8-finale på Emirates Stadium.

Han roder rundt i et sår, som ikke heler, før sydtyskerne har taget revanche for den grusomme majaften sidste år, hvor netop Chelsea efter en ellers skuffende sæson snød Bayern i Champions League-finalen på tyskernes hjemmebane.

Nederlag er uacceptabelt
Hvor andre klubber accepterer, at der i fodboldkampe altid er vindere og tabere, er et nederlag helt uacceptabelt for Bayern-ledelsen med de markante personligheder.

- Vi grinede ad Bayer Leverkusen, fordi de altid blev nummer to, nu står vi selv i en tilsvarende situation, sagde præsident Uli Hoeness efter den tabte finale, der fulgte i hælene på et nederlag i pokalfinalen og en andenplads i ligaen.

Den tredobbelte ydmygelse er formentlig hovedårsagen til, at denne sæson har budt på et usædvanligt stålsat, målrettet og skræmmende stærkt Bayern-mandskab.

- Bayern har aldrig spillet så moderne og attraktiv fodbold i hele klubbens historie, siger en tilfreds træner Jupp Heynckes, der har en gylden mulighed for at slutte sin tid i klubben med en Champions League-triumf - præcis som han gjorde i Real Madrid i 1998.

Sydtyskerne fører den hjemlige liga med 15 point, og hvis holdet var stærkt i efteråret, er det nærmest kommet flyvende ud efter julepausen.

Fem kampe har givet fem sejre og en målscore på 13-0, og forskellen er enorm til den hele tiden lurende depression i Arsenal, hvor manager Arsène Wenger konstant bliver mindet om, at han ikke har leveret nogen form for pokal i otte år.

Rummenigge advarer
Det siger lidt om tyskernes selvtillid og styrkeforskellen på papiret, at Bayerns formand, Karl-Heinz Rummenigge, har følt det nødvendigt at advare om, at "det ikke kommer til at gå af sig selv".

Men som han og resten af klubben oplevede mod Chelsea i maj sidste år: Det er ikke altid, det bedste hold, der vinder.

Og det er det håb, Jack Wilshire nu forsøger at tænde hos sine holdkammerater.

Tirsdagens anden kamp står mellem Porto og Malaga.

[[[[[

CHAMPIONS LEAGUE 1/8-FINALER

Tirsdag d. 12. februar
20:45 Celtic - Juventus 0-3
20:45 Valencia - Paris St Germain 1-2

Onsdag d. 13. februar
20:45 FC Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund 2-2
20:45 Real Madrid - Manchester U 1-1

Tirsdag d. 19. februar
20:45 Arsenal - Bayern München 1-3
20:45 FC Porto - Málaga CF 1-0

Onsdag d. 20. februar
20:45 Galatasaray Istanbul - FC Schalke 04 1-1
20:45 AC Milan - Barcelona 2-0

Tirsdag d. 5. marts
20:45 Borussia Dortmund - FC Shakhtar Donetsk
20:45 Manchester U - Real Madrid

Onsdag d. 6. marts
20:45 Juventus - Celtic
20:45 Paris St Germain - Valencia

Tirsdag d. 12. marts
20:45 FC Schalke 04 - Galatasaray Istanbul
20:45 Barcelona - AC Milan

Onsdag d. 13. marts
20:45 Bayern München - Arsenal
20:45 Málaga CF - FC Porto

]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere