Annonce:
Annonce:

Afsløring: Liverpool-kamp var fikset

Europol bekræftede mandag, at en Champions League-kamp med et ungarsk hold var fikset - målmand formentlig bestukket

Steven Gerrard og holdkammeraterne spillede ikke deres bedste kamp mod Debrecen hjemme på Anfield i 2009. Hvilket gjorde livet surt for matchfixere, der havde spillet på, at Debrecens målmand ville lukke en del mål ind i CL-opgøret. (Foto: AP)
Steven Gerrard og holdkammeraterne spillede ikke deres bedste kamp mod Debrecen hjemme på Anfield i 2009. Hvilket gjorde livet surt for matchfixere, der havde spillet på, at Debrecens målmand ville lukke en del mål ind i CL-opgøret. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

DEN HAAG (ekstrabladet.dk): Matchfixing har nået højeste niveau. Det europæiske politisamarbejde Europol bekræftede mandag, at ikke engang Champions League længere er fri for korruption af resultaterne.

Specifikt nævnte Europol-Chef Rob Wainwright to Champions League-kampe - den ene på engelsk grund, da han ved middagstid gjorde status over kampen mod matchfixing.

Af hensyn til efterforskningen blev detaljerne hold hemmelige.

Men Ekstra Bladet kan løfte sløret for de berørte kampe, der begge stammer fra Debrecens ophold i Champions League i 2009. Kilder i Europol bekræfter, at der er et ungarsk hold involveret i CL-sagerne.

Det omtalte engelske hold er Liverpool, der mødte Debrecen på hjemmebane 16. september 2009 - den første kamp i gruppespillet.

Målmand formentlig bestukket
Senere i samme gruppespil taber Debrecen hjemme til Fiorentina 3-4. Også den kamp var fikset.

Annonce:

Det fremgår af akterne i den matchfixing-sag, der over de senere år er løbet gennem retten i Bochum, at kampen mellem ungarerne og Liverpool er forsøgt fixet.

I forbindelse med aflytninger i en sag omkring trafficking af prostituerede dumper der pludselig beskeder ned mellem hollænderen Paul R og kroaten Marijo C omkring manipulation af kampen i Liverpool, fremgår det af den hollandske bog 'Voetbal Maffia.'

Den ungarske keeper Vukasin Poleksic er efter alt at dømme bestukket til at lukke mål ind for at sikre, at kampen ender med mindst tre mål - Væddemålet over 2,5 mål er meget populært, når fixerne er på spil.

Hvad fixerne ikke kunne regne ud var, at Liverpool på denne aften var ualmindeligt sløje med afslutningerne. Selv om keeper Poleksic er manipuleret, så lykkes det kun Liverpool at score en enkelt gang. Keeper Poleksic kan uheldigvis ikke holde et skud fra Fernando Torres som Dirk Kuyt puffer over stregen lige før pausen.

- Gerrard burde have afsluttet meget mere, sukker Marijo C i en sms efter kampen.

Annonce:

Så den sag som Rob Wainwright brugte til at bevise manipulation i Champions League er faktisk samtidig et bevis på, at matchfixerne ikke altid har succes.

Mål væltede ind i Fiorentina-kamp
Succes havde de til gengæld med Debrecen-Fiorentina. Målene vælter ind fra kampens start. Allerede ved pausen fører Fiorentina 4-2.

Vukasin Poleksics involvering førte til, at han mindre end et år efter kampene blev udelukket af UEFA. Siden har sportsdomstolen CAS i Lausanne for to år siden opretholdt dommen.

Til gengæld fik en anden Debrecen-spiller, Norbert Meszaros, ved samme lejlighed løftet sin karantæne. CAS fandt det ikke bevist, at han havde været med til at manipulere kampen.

Og der er det store problem omkring matchfixing. Det er voldsomt svært at bevise. For hvordan beviser man, at en spiller begår fejl med vilje? Og Vukasin Poleksic er da heller ikke dømt for at manipulere. Han er dømt, fordi han ikke indrapporterede matchfixernes forsøg på at manipulere ham.

Annonce:

Liverpool og Fiorentinas navne lyser som neon i disse sager, selv om de store klubber reelt ikke er andet end uskyldige tilskuere.

Også kampe med to danske hold undersøges for matchfixing, deriblandt FC Københavns opgør mod montenegrinske FK Mogren i Champions League-kvalifikationen i 2009. Mogren tabte både ude og hjemme med 6-0.

Se også:

Solbakken raser over matchfixing-rygter

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: