Luiz Adriano får karantæne for skandalemål

Shakhtar Donetsks angriber får én spilledags karantæne for sit skandalemål mod FC Nordsjælland i Champions League

Luiz Adriano fra Shakhtar Donetsk brød fodboldens fair play-regler, da han udnyttede et dommerkast til at score til 1-1 mod FC Nordsjælland i Parken, da de to hold mødtes i Champions leagues gruppe E sidste tirsdag.

Det er UEFA's disciplinærudvalg, der har idømt Adriano karantænen. Det betyder, at Luiz Adriano ikke kan være med i Shakhtar Donetsks sidste gruppekamp i Champions League, hvor de møder Juventus.

Udover karantænen er Adriano også blevet dømt til at udføre en hel dags arbejde velgørenhedsarbejde i fodboldens verden.

Læs også:

Se også: Her er beviset: Dobbelt svinestreg af Adriano

Luiz Adriano var anklaget for brud på artikel 5 i UEFA's disciplinære regler, og blev altså fundet skyldig.

Shakhtar Donetsk har ellers været på charmeoffensiv siden UEFA bekendtgjorde, at de ville behandle Adrianos skandalemål i disciplinærudvalg

Måske har offensiven fra Shakhtar-anfører Srna, træner Lucescu og Adriano selv virket - i hvert fald er den ene spilledags karantæne ikke nogen voldsom straf set i lyset af, at Shakhtar Donetsk allerede er videre fra gruppespillet og dermed får karantænen ikke nogen reel betydning for hverken Shakhtar eller Adriano.

Se mere:

Se også: Samba-svindleren slagtes i sit hjemland

De stenrige Shakhtar-ejer Rinat Ahkmetov var ikke begejstret for hele episoden omkring målet. Ahkmetov taler ikke tit med pressen om sit fodboldhold, men med skandalemålet blev det alligevel for meget for milliadæren bag den ukrainske storklub.

- Jeg vil gerne gøre det klart offentligt, at alle, der er tilknyttet vores klub, er dybt skuffede over episoden, som skete under Champions League-kampen, siger Rinat Akhmetov.

- En sådan hændelse er fuldstændig uacceptabel for nogen, som repræsenterer Shakhtar Donetsk, Rinat Akhmetov, og understreger at klubben vil følge enhver straf, som UEFA finder rimelig.

- Vi vil acceptere og følge UEFA's afgørelse i forhold til en eventuel disciplinær straf til spilleren, siger Rinat Akhmetov.

Og straffen blev altså som beskrevet én spilledages karantæne og en hel dags arbejde velgørenhedsarbejde i fodboldens verden.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen