UEFA åbner sag mod målsnyderen

Det europæiske fodboldforbund åbner sag mod Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano efter dennes brud på fairplay-reglerne mod FCN

Luiz Adriano forstår tilsyneladende ikke, at han skulle have gjort noget forkert ... (Foto: Lars Poulsen)
Luiz Adriano forstår tilsyneladende ikke, at han skulle have gjort noget forkert ... (Foto: Lars Poulsen)

Luiz Adriano slipper måske alligevel ikke ustraffet for sit målsnyderi i tirsdagens Champions League-kamp i Parken mellem FC Nordsjælland og Shakhtar Donetsk.

Det europæiske fodboldforbund UEFA har nemlig her til aften meddelt, at det åbner en disciplinærsag mod den brasilianske angriber, som brød alle uskrevne fairplayregler i tirsdagens kamp - og tilsyneladende også nogle reelle disciplinærregler.

Læs også:

Se også: TV: Se Shakhtar-skurkens skandalemål

Luiz Adriano forbrød sig mod de uskrevne fairplayregler, da han efter et såkaldt 'fairplay-frispark' opfangede bolden, løb forbi et passivt FCN-forsvar, rundede målmand Jesper Hansen og sendte bolden i mål til 1-1 i 2-5-kampen.

Læs også:

Se også: Her forlader målsvindleren Danmark

Situationen opstod, da spillet blev stoppet af dommeren, fordi Morten Nordstrand lå skadet på græsset, mens bolden var i FCN's besiddelse.

Da dommeren satte spillet i gang lignede det den klassiske situation, hvor modstanderen derfor sparker bolden tilbage til det hold, der havde bolden i besiddelse, da spillet blev stoppet, hvilket en Shakhtar-spiller da også indikerede.

Læs også:

Se også: Trods UEFA-sag: FCN vil have mere

Men Luiz Adriano ville det anderledes og gjorde sig dermed til Parkens og det meste af fodboldverdenens mest upopulære spiller.

Adriano kunne ikke straffes på banen, men UEFA åbner sagen på baggrund af artikel 5 k i disciplinærreglerne, hvor der står, at en spiller kan straffes, hvis han på usportslig måde tilegner sig en fordel.

Sagen vil blive prøvet af UEFA's kontrol- og disciplinærudvalg 27. november, og umiddelbart vurderet vil han maksimalt kunne få en spilledages karantæne for 'usportslig optræden'.

Læs UEFA-reglerne her.

Er det rigtigt gjort af UEFA at åbne sag mod Luiz Adriano?

Se resultat

Er det rigtigt gjort af UEFA at åbne sag mod Luiz Adriano?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen