United trynet i Tyrkiet

Manchester United med Anders Lindegaard på mål led første pointtab, mens Galatasaray lever endnu efter sejr over den engelske storklub

Alexander Büttner startede på banen for Manchester United mod Galatasaray - her i duel med Hamit Altintop. (Foto: AP)
Alexander Büttner startede på banen for Manchester United mod Galatasaray - her i duel med Hamit Altintop. (Foto: AP)

Fem hold har tidligere præsteret at vinde alle seks gruppekampe i Champions League - Manchester United bliver ikke det sjette.

Englænderne havde som eneste hold i denne sæson stadig chancen efter de fire første runder, men United med Anders Lindegaard på mål tabte tirsdagens udekamp i den tyrkiske heksekedel i Istanbul mod Galatasaray med 0-1 og led dermed første pointtab i Gruppe H.

Og selv om Lindegaard indledte usikkert ved at give en unødvendig ripost på et langskud, spillede den danske landsholdskeeper sig op og havde et par gode redninger, inden Burak Yilmaz headede tyrkerne i front otte minutter efter pausen af en intens og jævnbyrdig affære med lige så intens stemning på tribunerne på udsolgte Ali Sami Yen.

Læs også:

Se også: TV: United-spillere undslap tyrkisk helvede

Selvom United-manager Alex Ferguson sparede stjerner som Wayne Rooney, Robin van Persie, Rio Ferdinand, Antonio Valencia, Nani og Rio Ferdinand, stillede gæsterne med et slagkraftigt mandskab, der dog ikke skabte voldsomt mange chancer.

Bedste mulighed havde unge Nick Powell, der kort før pausen headede på overliggeren, men efter Galatasarays scoring formåede United sjældent at true tyrkernes mål, mens Lindegaard diskede op med en fremragende redning på Hamit Altintops langskud 13 minutter før tid.

Læs også:

Se også: Ustyrlige Messi bomber Barca videre

United spillede nok chancen, men Ferguson ligger næppe vågen mange nætter over nederlaget, mens Galatasaray hentede tre livsvigtige point i håbet om at komme videre fra gruppen og drømme videre om at overgå kvartfinalepladserne i 2001 og 1994.

I gruppens anden kamp vandt rumænske CFR Cluj med 3-1 over Braga, og dermed har Galatasaray og Cluj begge syv point inden sidste spillerunde, hvor Cluj skal til Manchester, mens Galatasaray skal til Braga, der uanset resultatet af den kamp slutter på sidstepladsen i gruppen.

Galatasaray har dermed de bedste kort på hånden, idet de også er bedst indbyrdes i forhold til Cluj.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen