Udenlandske medier: Shakhtar, hvad tænker I på?

Mange udenlandske medier nævner Adrianos mål sammen med ordet 'kontroversiel'

Også de udenlandske medier er fuldstændig uforstående over Adrianos udligningsmål. Foto: Lars Poulsen
Også de udenlandske medier er fuldstændig uforstående over Adrianos udligningsmål. Foto: Lars Poulsen

Udenlandske medier er lige så målløse, som de nordsjællandske spillere var, over det skandaløse mål som Shakhtar Donetsk's Luiz Adriano satte ind mod de danske mestre i gårsdagens Champions League-kamp i Parken. Et mål, der formentlig vil blive diskuteret lang tid fremover, når snakken falder på Fair Play - eller mangel på samme.

- Shakhtar, hvad laver I? Ottendedelsfinale og skandalemål, skriver den italienske avis Gazetta dello Sport, der kalder udligningsmålet for 'himmelråbende usømmeligt' og mangel på fairplay.

De skriver harmdirrende, at aftalen var klar, og beskriver det danske holds reaktion som vantro, da Adriano fangede bolden, rundede Jesper Hansen og satte bolden ind i det tomme mål til udligning.

Læs også:

Se også: Shakhtar brød klokkeklar aftale

Den ansete fodboldmagasin goal.com skriver, at Luiz Adrianos første mål 'i høj grad var imod spillets ånd'.

- Danskerne var ikke foran længe, men gæsterne udlignede under meget kontroversielle omstændigheder. Willian spillede bolden tilbage mod Nordsjællands målmand efter dommerkast, men det virkede ikke som om, Adriano forstod, hvad der skete og gik efter bolden, rundede den forvirrede Jesper Hansen og scorede. Begge hold blev derefter viklet ind i et skænderi på banen, men de ukrainske mestre fejlede i at lade deres værter score, lige efter kampen blev sat i gang igen på trods af en tydelig instruktion fra udskiftningsbænken, skriver goal.com.

Læs også:

Se også: 'Jeg vil ikke eje Adrianos trøje'

ESPN skriver, at angriberen blev anklaget for disrespekt, mens BBC sport også skriver, at målet var kontroversielt.

Den førende norske netavis VG skriver på deres forside, at 'Skandalemål kan sende Chelsea ud af Champions League', mens dagbladet.no's overskrift hedder: 'Her starter han et af tidernes mindst sympatiske hattrick' og kalder Adrianos mål for et stygt tilfælde af 'unfair-play'.

- Forfærdeligt sportsmanship. Det er så lidt fair play, som det kan blive, sagde Rune Bratseth i Viasat-studiet efter aftenens kampe, ifølge Dagbladet.

Selv Wikipedia-artiklen om Luiz Adriano er allerede blevet opdateret med en beretning om det kontroversielle mål.

Shakhtar Donetsks træner sagde efterfølgende, at han var ked af, at de havde scoret et mål, der skabte så mange kontroverser.

- Luiz Adriano fortalte mig, at hans instinkt bød ham at score målet. Efterfølgende ville vi lade vores modstandere komme tilbage i kampen, men Stepanenko forstod ikke vores instruktioner, sagde Shakhtar Donetsk's Mirca Lucescu, ifølge ESPN, og fortsætter:

Læs også:

Se også: Skurken Adriano havde kæmpe smil

- Vi fortjente at vinde, fordi vi er et bedre hold. Igen så undskylder jeg for, hvad der skete ved Adrianos mål. Vi er meget stolte af denne sejr, og den skulle være endt 10-2. Jeg har undskyldt. Hvad vil du ellers have, at jeg skal gøre?

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen