Skandale-sejr til Shakhtar Donetsk

FC Nordsjælland blev offer for Shakhtar og Luis Adrianos usportslige optræden, da Champions League bød på endnu et nederlag til Kasper Hjulmands tropper

Kasper Lorentzen og co. endte med at lukke hele fem mål ind i Parken. (Foto: Lars Poulsen)
Kasper Lorentzen og co. endte med at lukke hele fem mål ind i Parken. (Foto: Lars Poulsen)

20. nov 20:45 FC Nordsjælland - FC Shakhtar Donetsk

UEFA Champions LeagueStadion: Parken, Danmark Dommer: Antony Gautier
FC Nordsjælland
2
5
Slut
FC Shakhtar Donetsk

PARKEN (ekstrabladet.dk): Luis Adriano fik skrevet sig ind i fodboldhistorien som en af de helt slemme, da han udnyttede en fair play-situation til at score mod FC Nordsjælland.

Det lagde rammen om en fodboldkamp, hvor FCN igen måtte se sig passeret alt for mange gange i Champions League, men det er skandalen omkring Luis Adriano og Shakhtar Donetsks udlignende mål, som kampen vil blive husket for.

FC Nordsjælland kom rigtig godt fra start og de første ti minutter lignede alt andet end en fisk på land, som var tilfældet mod Juventus i forrige spillerunde.

Nøjagtig da uret ramte de ti minutter, fik FC Nordsjælland en kæmpe chance til Morten Nordstrand, men Nordstrand fik en dårlig førsteberøring på Kasper Lorentzen fremragende yderside aflevering, og i stedet for at være alene i feltet med Pyatov i Shakhtars mål, løb chancen ud i sandet.

Men så var ballet også åbnet.

Læs også:

Se også: Beckmann: Svinestreg!

Fire minutter senere svarede Shakhtar igen, først fik de en stor chance, da Teixeira rundede Mtiliga, men bolden trillede på tværs af feltet tæt på mål, uden at nogen fra Shakhtar fik foden på.

Samme scenarie udspillede si minuttet senere fra modsatte side, hvor Willain satte hyper giftige Henrikh Mkhitaryan i scene en meter fra mål, men armenieren fik styret sin afslutning forbi mål.

Kasper Lorentzen fik chancen fik chancen i feltet på en halvflugter, men Pyatov fik afværget.

Så blev der et lille pusterum i begge ender – men kun indtil Morten Nordstrand besluttede sig for at tage affære.

Læs også:

Se også: Claus Bo om skandale: Helt sindssygt

På et fremragende forarbejde og indlæg fra Joshua John satte han iskoldt indersiden på og så var FCN på 1-0. Og ikke helt ufortjent efter en flot, flot start.

Men hævnen er sød og Shakhtar Donetsk kom til at vise sig fra den mest usportslige side.

Morten Nordstrand røg i græsset efter en nærkamp og dommeren lod fløjten lyde.

På det efterfølgende dommerkast to Luis Adriano bolden og løb hele vejen ned af banen og scorede mod et helt passivt FCN-mandskab. Hamrende usportsligt og det førte til en kæmpe pibekoncert og skænderier på banen, hvor udfaldet så ud til, at FCN ville få lov til at løbe op og score.

Men så trådte Stepanenko til og tog bolden over på Shakhtar-fødder og spillede videre – igen til en gigantisk pibekoncert i Parken.

Læs også:

Se også: Sådan scorede Shakhtar skandale-målet

Karma er dog en kost, så helt retfærdigt trådte hun til i skikkelse af Kasper Lorentzen, der tæmmede og afsluttede i samme bevægelse på et indlæg fra Mtiliga – og så var FCN foran igen. Effektivt af FCN, der på det tidspunkt havde haft to afslutninger på mål, begge indenfor rammen og altså også i nettet.

Heftige fem minutter og resten af første halvleg var én lang seance af buhråb, hver gang Shakhtar Donetsk havde bolden.

Shakhtar pressede på for en udligning, og i halvlegens sidste minut lykkedes det så for Willain at få proppet læderet ind bag Jesper Hansen, efter et par returbolde i FCN-feltet.

Anden halvleg var ved at få en rigtig grim start, da offside-fælden og Henrikh Mkhitaryan kom alene igennem med Jesper Hansen. Men fra baghjul kom Jorés Okore i høj fart og fik presset armenieren til en svag afslutning, som Jesper Hansen lidt heldigt fik foden på.

Men håbet var kortvarigt, for få sekunder senere viste Willain, hvorfor europas største klubber viste heftig interesse for ham i sommerens transfervindue.

På kanten af feltet tog han et hurtigt træk ind i banen og drejede bolden over ved den fjerneste stolpe – og på det efterfølgende angreb gik det så helt galt for FC Nordsjælland, og Luis Adriano fik sidste fod på et fladt indlæg fra Teixeira og pludselig var FCN nede med to med 40 minutter tilbage.

Det undertippede hjemmehold kløede på, men det var som om, at modløsheden stille og roligt begyndte at snige sig ind og de farlige boldtab midt på banen begyndte at tage til.

Det gav plads til Shakhtars varemærke – omstillingsspillet. Og det lå i luften, at gæsterne ville score igen på netop en omstilling.

FC Nordsjælland kom dog frem til enkelte chancer, bl.a. på hovedstød af indskiftede Anders ’AC’ Christiansen og langskud fra Nicolai Stokholm, men ingen af dem med et overbevisende bid i.

Lidt mere bid var der i en kontra med 20 minutter igen, hvor AC førte bolden op og lagde en perfekt stikning til Nordstrand, men igen haltede det med afslutningen – Kasper Lorentzen var dog tæt på at få drejet den kiksede afslutning i kassen – men også kun tæt på.

Aftenens store skurk, Luis Adriano, var dog ikke færdig med at gøre sig upopulær hos FC Nordsjællands spillere og fans. Sidste søm satte han i kisten, da han efter tøven i FCN-forsvaret fik gjort sig til hattrick-helt for gæsterne og dermed reelt lukkede kampen.

De sidste ti minutter blev i et stille og roligt tempo, hvor Shakhtar kun prøvede at stikke til FCN enkelte gange, men uden af gå helhjertet efter endnu et mål.

Det hele sluttede i en blanding af frustrationer og gule kort, men tilbage stod, at FCN endnu engang stod tilbage med et nederlag af de store i Champions Leaguge.

Dagens Champions League-kampe:

Gruppe E:

FC Nordsjælland-Shakhtar Donetsk 2-5 (2-2).

1-0 Morten Nordstrand (24. minut). 1-1 Luiz Adriano (26. minut). 2-1 Kasper Lorentzen (29. minut). 2-2 Willian (44. minut). 2-3 Willian (50. minut). 2-4 Luiz Adriano (53. minut). 2-5 Luiz Adriano (81. minut).

Tilskuere: 17.054.

Dommer: Antony Gautier FC Nordsjælland, 4-5-1: Jesper Hansen, Michael Parkhurst, Jores Okore, Ivan Runje, Patrick Mtiliga, Enoch Kofi Adu, Nikolai Stokholm, Kasper Lorentzen, Søren Christensen /59. Anders Christiansen, Joshua John /82. Oguzhan Aynaoglu, Morten Nordstrand /75. Mario Ticinovic

Shakhtar Donetsk, 4-5-1: Andriy Pyatov, Darijo Srna, Oleksandr Kucher, Yaroslav Rakitskyi, Razvan Rat, Taras Stepanenko, Fernandinho , Alex Teixeira/78. Douglas Costa, Henrikh Mkhitaryan, Willian , Luiz Adriano/82. Eduardo da Silva.

Juventus-Chelsea 3-0 (1-0).

1-0 Fabio Quagliarella (38. minut). 2-0 Arturo Vidal (61. minut). 3-0 Sebastian Giovinco (90. minut).

Tilskuere: 40.000.

Gruppe F:

BATE Borisov-Lille 0-2 (0-2).

0-1 Djibril Sidibe (13. minut). 0-2 Gianni Bruno (31. minut).

Udvisning: Djibril Sidibe, Lille (73.)

Tilskuere: 17.000.

Valencia-Bayern M. 1-1 (0-0).

1-0 Sofiane Feghouli (77. minut). 1-1 Thomas Müller (82. minut).

Udvisning: Antonio Barragan, Valencia (33.)

Tilskuere: 28.000.

Gruppe G:

Spartak Moskva-Barcelona 0-3 (0-3).

0-1 Dani Alves (15. minut). 0-2 Lionel Messi (27. minut). 0-3 Lionel Messi (39. minut).

Tilskuere: 38.000.

Benfica-Celtic 2-1 (1-1).

1-0 Ola John (7. minut). 1-1 Georgios Samaras (32. minut). 2-1 Ezequiel Garay (71. minut).

Tilskuere: 49.000.

Gruppe H:

Galatasaray-Man. Utd 1-0 (0-0).

1-0 Burak Yilmaz (54. minut).

Tilskuere: 43.000.

CFR Cluj-Braga 3-1 (3-1).

1-0 Rui Pedro (7. minut). 2-0 Rui Pedro (15. minut). 2-1 Alan Osorio (17. minut). 3-1 Rui Pedro (33. minut).

Udvisning: Douglão , Braga (45.)

Tilskuere: 13.000.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen