FCK videre efter gyser i Brugge

FC København for syvende sæson i træk sikker på europæisk gruppespil efter 3-2 i Belgien

Nicolai Jørgensen på pletten med et vigtigt mål i Brugge. (Foto: AP)
Nicolai Jørgensen på pletten med et vigtigt mål i Brugge. (Foto: AP)

BRUGGE (ekstrabladet.dk): Udinese, Lille, Mönchengladbach, Fenerbahce eller Malaga venter FC København i playoff-runden til Champions League, efter at københavnerne onsdag aften hentede en 3-2-sejr med hjem fra Club Brugge i Belgien.

Med 0-0 i Parken i den første kamp går løverne videre, og de kan sende en særlig tak til både Nicolai Jørgensen, Johan Wiland og Costa Rica i den forbindelse.

Det afgørende 2-2-mål blev nemlig skabt af Bryan Oviedo, som fra sin back var FCK's farligste mand i sine gennembrud, og af Christian Bolanos, der 13 minutter før tid bankede udligningen ind efter endnu et godt gennembrud og en bold ind midt i feltet af Oviedo.

Løverne måtte kæmpe for sagen, da de to gange var bagud.

Dumt mål
Det første mål faldt midt i 1. halvleg. Thomas Kristensen headede fra midten tilbage mod Wiland, som ikke nåede bolden, før den løb ud over baglinjen.

På det efterfølgende hjørnespark kunne Jordi Figueras stige op blandt flere FCK-forsvarere ved forreste stolpe og heade bolden over Wiland i målet. Da var der spillet 25 minutter, og lydniveauet steg fra det moderate til det øredøvende i minutterne efter

I et hjørne bag det ene mål sad 100 FCK-fans, som i resten af 1. halvelg kunne bande over både fejlene, der førte til Brugges mål, og at dommer Michalis Koukoulakis ikke dømte straffe til enten Christian Bolanos eller Martin Vingaard efter hasarderede belgiske tacklinger i feltet.

Måske har FCK's medrejsende fans også undret sig over, at kampen i mange henseender lignede en gentagelse af kampen i Parken, hvor Brugge parkerede hele holdet foran eget felt og ventede på, at FCK begik fejlene.

Gyserafslutning
De danske vicemestre straffede det afventende hjemmehold, da de efter en times spil fik en af deres få chancer i kampen.

Cesar Santin gik fri i feltet i en hurtig vending af spillet, spillede Bolanos, som afsluttede lige på den fremstormende målmand. Riposten blev kanoneret op i det ene målhjørne fra 10 meter af Nicolai Jørgensen.

Perlemål, som få minutter senere blev matchet af en redning af Wiland på et hovedstød under overliggeren fra Jonathan Blondel.

Den svenske keeper kunne dog ikke stille noget op, da den belgiske landsholdsspiller Vadis Odjidja fik plads og tid i feltet til at krølle bolden ind ved roden af den fjerneste stolpe. 2-1, og de belgiske fans gik helt agurk af glæde.

13 minutter før tid klarede costaricanerne dog ærterne for FCK, som dermed er sikre på europæisk gruppespil for syvende sæson i træk, enten Champions League eller Europa League i tilfælde af nederlag i playoff-kampen.

Men der måtte lige en kæmperedning mere til fra Wiland, og nervepirrende sekunder, da bolden ramte stolpen og dansede på stregen få minutter før tid. Ligesom et Brugge mål i overtiden blev annulleret for en hårfin offside.

I overtiden kunne Cesar Santin sikre dansk fodbold alle tre point, da den belgiske målmand var med fremme til en dødbold, og ikke nåede tilbage, før brasilianeren havde trillet bolden i det tomme mål.

Læs også: FCK faldt med æren i behold

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen