Deprimeret fransk presse: Wiland holdt en fest

Den franske presse roser FCK lige så meget, som den kritiserer Lille OSC for nederlaget i København

Johan Wiland holdt en fest tirsdag aften, mener fransk presse. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Johan Wiland holdt en fest tirsdag aften, mener fransk presse. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

De er ikke just imponerede i Frankrig, efter at de tirsdag aften kunne se Lille OSC - nummer tre i 2012 den franske liga og mestre fra 2011 - blive slået med 1-0 i København. Ikke at der bliver undskyldt eller hældt skidtspande ud på fransk manér. Der konstateres snarere, at FCK var bedst i den første kamp mellem de to hold.

- Lille gjorde det hele bagvendt i Danmark og er i stor fare, skriver den lokale avis, La Voix du Nord, eller 'Stemmen i Nord', med henvisning til, at Lille OSC nu er tvunget til at score mindst to mål i hjemmekampen, hvis de vil deltage i gruppespillet i Champions League på københavernes bekostning.

Avisen mener, at FCK og ikke mindst svenskerkeeper Johan Wiland pillede pynten af de lokale helte, da Payet brændte et straffespark efter et kvarter.

Se også:

Se også: Jacobs: Wiland gav os energi

- Hvis den store chance sagde noget om, at Lille sad på kampen, så blev det ikke til noget. Resten af 1. halvleg viste, at danskerne ikke havde tænkt sig at lade sig tæmme på deres egen bane.

- Hvis Les Dogues var rystede ved pausen, så kom de ud igen med gode intentioner. Men Wiland fortsatte sin fest efter hovedstød fra De Melo og Chedjou, skriver avisen.

Og som en mismodig bruger af den franske avis konstaterer: 'Uden Hazard har Lille mistet 50 procent af sin styrke' og 'holdet vil placere sig i midten af liga-tabellen'.

Se også:

Se også: FCK's bedste: Jeg var vel over middel ...

Også den landsdækkende sportsavis L'Equipe er skarp i spyttet: 'Lille gjorde alt forkert', lyder overskriften.

Avisen mener, at rutinerede Lars Jacobsen - som lagde op til FCK's mål - spillede 'excellent' på FCK's højre back, og kritiserer Lille for at mangle tempo og acceleration. Avisen slutter kampreferatet af med følgende ord.

- God Europa League-kamp, ønskede piloten på flyet mellem Lille og København under landingen. Var det en profeti? For Lille må man håbe, at det kan piske dem frem at spille for gruppespillet i Champions League 2012-2013 på deres nye stadion.

Se også:

Se også: Frankrig: Lille-sejr eller fiasko

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen