FCK møder et storhold på vej frem

Traditionsklubben Club Brugge har et stort og engageret publikum – 21.000 sæsonkortholdere siger alt om interessen for holdet

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

BRUGGE (ekstrabladet.dk): 13 mesterskaber og to europæiske finaler taler deres tydelige sprog om, at det er en stolt og traditionsrig klub, FC København står overfor onsdag aften på Jan Breydel Stadion i Brugge. Og nogle engagerede tilskuere.

Det er en klub, der de seneste 15 år har oplevet stor fremgang, ikke mindst på tilskuersiden, hvor et tilskuergennemsnit på 12-13.000 til kampene i den belgiske liga er vokset til 24-26.000 tilskuere i gennemsnit på få år.

Se mere:

Se også: FCK-træner til spillerne: Forbered jer på Messi

- Vi fik jo udbygget vores stadion i forbindelse med EM i 2000, som Belgien og Holland arrangerede sammen. Fra at have plads til 18.000 fik vi plads til lige knapt 30.000. Det betød selvfølgelig noget for tilskuertallet, fortæller klubbens pressetalsmand, Pieter Marechal.

Det flotte tilskuergennemsnit skal ses i sammenhæng med, at byen er mindre end Aarhus. Men det er i modsætning til mange andre klubber ikke bare et hold, der repræsenterer en by.

- Vi har 21.000 sæsonkortholdere. Det er rekord i Belgien. Og så betød det selvfølgelig en del for interessen, at vi vandt mesterskaberne i 2003 og 2005.

Se også:

Se også: Nicolai J: Vil gerne blive i FCK

- Men først og fremmest skyldes interessen nok, at vi er hele Flanderns hold. Folk kommer fra et stort område for at se holdet spillet, fordi alle her i regionen betragter dem selv som flamske. Vi er det hold i Belgien, der har flest fans, som ikke kommer fra selve byen, fortæller Pieter Marechal.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen