Bayern i finalen - vinder vanvittig straffesparkskonkurrence

Ronaldo og Kaka brændte i straffesparkskonkurrencen, da Bayern München triumferede og spillede sig i Champions League-finalen

Himmelhenrykte Bayern München-spillere i total jubel. Tyskerne er i finalen. (Foto: AP)
Himmelhenrykte Bayern München-spillere i total jubel. Tyskerne er i finalen. (Foto: AP)

Bayern München møder Chelsea på hjemmebanen Allianz Arena i Champions League-finalen 19. maj.

Det er faktum efter en helt igennem vanvittig afslutning på semifinalen mod Real Madrid på Bernabeu, hvor det hele blev afgjort på straffespark.

Den ordinære kamp sluttede 2-1 til Real Madrid, og da det var samme resultat, som Bayern vandt med i første kamp i sidste uge, røg kampen i forlænget spilletid, hvor ingen af holdene formåed at score.

Kampen startede helt forrygende, og udviklede sig senere til en herrefight, hvis mage sjældent er set.

Det hele kulminerede i straffesparkskonkurrencen, hvor Ronaldo, som ellers var dobbelt målscorer, brændte sit forsøg, efter Bayern havde scoret på deres første. Da Kaka derefter brændte sit efter Bayern havde scoret igen, så det afgjort ud. Men da så Kroos og Lahm brændte for tyskerne, var det pludseligt åbent igen.

Men Ramos kunne ikke stå for presset og sendte bolden i kredsløb om jorden, og så blev Bastian Schweinsteiger matchvinder med sin afgørende scoring fra pletten.

Se straffesparksforløbet nederst i artiklen.

Madrilenerne kom bedst i gang med den fantastiske semifinale, og allerede efter tre minutter havde Jose Mourinho nok gerne set, at Angel Di Maria havde scoret, da bolden havnede for fødderne af ham i feltet i fri position, men Neuer reddede flot.

Den ungarske dommer Viktor Kassai hjalp dog Real Madrid i gang med scoringerne blot to minutter senere, da han temmelig hårdt dømte straffe mod Swcheinsteiger, der blev ramt på armen af et skud på mål fra samme Di Maria.

Tyskeren kastede sig ganske vist ned for at blokere skuddet, men hans arm havde retning nedaf tæt inde ved kroppen. Alaba brokkede sig til et gult kort før Ronaldo køligt scorede sit første mål på aftenen. Neuer gik til venstre, og så puffede portugiseren den ind til højre.

Ronaldo dobbelt målscorer

Men hvis der var tænding på sagerne inden målet, så kom der det for alvor bagefter, og nu tog tyskerne initiativet.

Robben havde en kæmpe afbrænder efter syv minutters spil, da han fra 5-7 meter lossede bolden langt over mål. Synd for Alaba, som havde tryllet på venstrekanten og sat to mand for at spille Robben fri.

Fem minutter senere tog Mario Gomez chancen udefra, og riposten fra Casillas var tæt på at nå ud til Ribery, som dog i stedet måtte se bolden blive sparket ud til hjørne.

Det fik for alvor Bayern München til at trække op ad banen, men schade, kort efter lå bolden igen i gæsternes mål, og igen var scoringen signeret en vis Ronaldo, som fik bolden i feltet og udplacerede Manuel Neuer med en fiks inderside.

Pepe lavede straffe
Man kunne næsten høre Karl Heinz Rummenigge bande og svovle på tribunen, men de rødklædte sydtyskere på banen lod sig ikke mærke synderligt af den truende øretæve, og blev ved med at køre på.

Det resulterede i en farlig klumpspilssituation i Real Madrid-feltet i 20. minut, men en anelse vigtigere for tyskerne også i en reducering efter 26 minutter.

Mario Gomez blev skubbet omkuld i feltet af Pepe, som fik gult kort for forseelsen, og Arjen Robben slog til fra pletten. Så var alt helt lige efter 2-1 til Bayern München på Allianz Arena.

Casillas fik hænderne på Robbens straffespark, men det var placeret godt helt ude ved den spanske landsholdsmålmands højre stolpe, og han formåede akkurat ikke at holde bolden.

I første halvlegs overtid blev Real Madrid først snydt, da der blev dømt frispark mod Pepe, som så uskyldig ud i situationen, og derefter blev Bayern snydt, da samme Pepe brugte armen til at blokere Robbens skud, og der ikke blev fløjtet til straffe.

En helt igennem fantastisk og medrivende halvleg sluttede dermed dramatisk.

Anden halvleg var ikke i nærheden af at byde på lige så mange chancer, men tempoet vedblev med at være hæsblæsende, og det blev til et herligt slagsmål uden de alt for grimme frispark.

Herrefight
Bayern lagde ud med en stor chance til Mario Gomez, der var tæt på at heade et indlæg fra Lahm i nettet, men derefter fik begge hold sværere og sværere ved at tilspille sig åbne chancer.

Der var gode skud udefra og Ronaldo viste - som sædvanligt - god sparketeknik i forbindelse med et par frispark, men helt tæt på kom han ikke.

Real Madrid kom mere og mere med i tingene, og spillet bølgede fra mål til mål i anden halvleg, men forsvarene var på plads, og der blev ikke scoret yderligere i den ordinære spilletid.

Med godt 10 minutter tilbage kom Benzema ellers fri på højresiden helt nede ved mållinien, men formåede ikke at ramme fremadstormende Ronaldo med sit indlæg, og få minutter før tid havde Gomez en gylden mulighed, da han fik bolden i værternes felt, men han fumlede i det og kom ikke til afslutning.

Inden overtidens start nåede Pepe lige at lave endnu en youtube-kandidat, da han filmede overdrevet i en situation, hvor Ribery først væltede ham og derefter løb ind i ham. Ribery blev vred, dommeren trak på skuldrene og så var det tid til forlænget spilletid.

Læs også:

Pepe i store smerter efter at være blevet tacklet ... (Foto: AP/Alberto Di Lolli) Spansk fodbold - 10. apr. 2012 - kl. 10:39 TV: Pepe til grin efter skuespil

På trods af en herrefight af den anden verden formåede de 20 udmattede markspillere at gøre første halvleg af forlængelsen usædvanligt seværdig. Der var ingen oplagte målchancer, men begge mandskaber var umådeligt angrebslystne, og det direkte spil fra mål til mål fortsatte.

I forlængelsens anden halvleg blev der spillet på ren viljestyrke - kræfter havde spillerne ikke mange tilbage af efter den intense fight - og Ronaldo fik bolden i nettet langt ude fra, men der var korrekt fløjtet for offside forinden.

Så var det tid til fodboldlotteri - også kendt som straffesparkskonkurrence.

Straffesparkskonkurrencen - læses nedefra:

Schweinsteiger scorer til 3-1 i straffesparkskonkurrencen og Bayern er i finalen.

Schweinsteiger kan afgøre det.

2-1 - Ramos brænder. Han brænder ikke bare, han skyder en kilometer over.

2-1 - Lahm brænder for Bayern. Det er sindssygt det her.

2-1 - Alonso scorer for Real Madrid.

2-0 - Gudhjælpemig om ikke Kroos nu brænder for Bayern.

Vildt!

2-0 - Kaka brænder også.

2-0 Gomez scorer for Bayern.

1-0 - Ronaldo brænder.

1-0 til Bayern München. Alaba scorer sikkert.

Bayern starter og deres mål står derfor først her.

På grund af tekniske problemer opdaterer vi nu kampen her. Tryk f5 for at opdatere.

1 af 3 Ronaldo græmmer sig efter det kiksede straffespark. (Foto: AP)
2 af 3 Kampen var til tider rodet og hårdt spillet - men fantastisk medrivende. (Foto: AP)
3 af 3 Himmelhenrykte Bayern München-spillere i total jubel. Tyskerne er i finalen. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere