Barcelona-nedtur i vanvittig fodboldkamp

Der var drama for alle pengene i aftenens semifinaleopgør på Camp Nou

Messi blev en dyr mand i aften (Foto: AP/Andres Kudacki)
Messi blev en dyr mand i aften (Foto: AP/Andres Kudacki)

Fire mål. To nødtvungne udskiftninger efter skader. Et brændt straffespark af Lionel Messi, en fuldstændig groggy Gerard Piqué og et rødt kort til John Terry.

Aftenens semifinale-brag på Camp Nou havde det hele - og så lige lidt til. Det var bare en af de aftener, hvor alle fodboldfans, uanset tilhørsforhold, må have været underholdt igennem kampens 90 minutter.

Stik imod alle odds lykkedes det Chelsea at sikre sig finale-billetten takket være en heroisk og energisk indstilling kampen igennem, de overlevede Terrys udvisning og gik videre på med et 2-2-resultat på Camp Nou.

Så kan en Champions League-kamp næsten ikke bede om mere..

Barcelona-pres
Barcelona lagde straks fra start det forventede pres på det - i dagens anledning - hvidklædte udehold fra Chelsea. Messi havde kampens første store mulighed efter blot tre minutter efter glimrende sammenspil med Alexis, og argentineren burde have ramt rammen med afslutningen.

Tidligt i kampen blev Chelsea mærkbart svækket, da forsvarsspilleren Gary Cahill måtte udgå med problemer i baglåret, og senere i halvlegen gjorde Piqué ham følgeskab, da en groggy spanier måtte lade sig udskifte efter et voldsomt sammenstød med målmand Valdes.

Se også:

Se også: Ramt Pique gik omkuld efter hård nærkamp

Messi fik samtidig endnu en kæmpe mulighed, men en generelt svagt spillende argentiner fejlede grumt på Fabregas' geniale hælfrispilning

Gennem det meste af kampen blev Chelsea-holdet trykket helt i bund, og leverede heller ikke i dag alt for mange offensive tiltag, hvor en meget alene Drogba nærmest var ene mand i det offensive sats

Ti minutter før pausen eksploderede kampen så for alvor. Isaac Cuenca fik masser af plads i højre side af Chelseas målfelt, slog en perfekt pasning til bagerste stolpe, hvor Busquets snildt kunne sende bolden ind i et tomt mål og sende Barcelona på finalekurs.

Terry tabte hovedet
Derefter var det Terrys tur til at tabe hovedet. Han nev Alexis i ryggen og gav ham derpå et knæ i ryggen og måtte notere et fuldt fortjent og yderst dumt rødt kort. Det lignede en kortslutning i kaptajnens hoved.

Lige inden pausen kostede det røde kort endnu dyrere, da Iniesta fordoblede føringen på en Messi-assist. 2-0 og Barcelona lignede et hold i total kontrol.

Men fuldstændig imod spil og chancer kom Chelsea tilbage i kampen i første halvlegs overtid. En god Chelsea-kontra blev iværksat, en lækker spilning af Lampard sendte Ramires afsted, og han lobbede elegant bolden ind over Valdes til en livsvigtig 2-1-reducering, der betød, at Chelsea atter var videre.

En fantastisk første halvleg havde det hele, og anden halvleg lignede nye 45 minutter med et kæmpe Barcelona-pres.

Fantastisk fight gav bonus for Chelsea
Sådan blev det da også. Men Barcelona fandt aldrig formlen til flere mål. Ikke en gang et straffespark kunne hjemmeholdet udnytte, hvor Messi, der var en skygge af sig selv, sparkede på overliggeren i stedet for i mål.

Barcelona-bombardementet fortsatte ufortrødent, men et yderst disciplineret Chelsea mandskab blev ved at holde stand. Chancer til Alexis, Cuenca, Messi og Mascherano kunne ikke ændre ved udfaldet, og trods en ren belejring af Chelseas banehalvdel i hele anden halvleg, fik Barcelona ikke den scoring, der kunne sende dem videre.

Spillet blev alt for meget sidelæns og stillestående for spanierne, og afslutningerne var en generel mangelvare igennem hele anden halvleg.

Et taktisk stærkt indstillet Chelsea-manskab kæmpede heroisk, holdt stand og sikrede sig den totale triumf på en fuldstænding forrygende aften. I overtiden lukkede Torres så spændingen totalt, da den indskiftede spanier gjorde det onde mod sine spanske landsmænd og udlignede til kampens resultat 2-2.

Mon ikke der snart ligger et jobtilbud på manager-vikaren, Roberto di Matteos', skrivebord

Chelsea møder nu vinderen af morgendagens kamp mellem Real Madrid og Bayern München. Vi glæder os allerede til en ny forrygende fodboldkamp.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere