Real-direktør advarer mod Bayerns styrke

Real Madrid-direktør Emilio Butragueno advarer mod Bayern München, som har et historisk overtag mod spanierne

Emilio Butragueno (Foto: Lars Poulsen
Emilio Butragueno (Foto: Lars Poulsen

Rivaliseringen mellem Bayern München og Real Madrid har de seneste år ligget stille, fordi lodtrækningen har maget det således, at holdene ikke er stødt ind i hinanden.

I aften mødes Bayern München og Real Madrid i Champions League i den første af to semifinaler. De to klubber har tidligere spillet opgør med masser af drama og had.

Se også: Bayern-boss har kig på historisk Treble

I 1987 blev tyskernes VM-helt Lothar Matthäus brutalt trampet i hovedet og i ryggen lige foran dommeren af Real Madrids Juanito, som fik en femårig karantæne fra europæisk fodbold. Juanito døde i en bilulykke fem år senere.

Juanitos svinestreg fandt sted i en semifinale i mesterholdenes turnering, forgængeren for Champions League. I en anden semifinale 11 år forinden (1976) brækkede Real Madrids Roberto Martinez næsen på Bayern-keeper Sepp Maier.

Se mere:

Se også: Real-fans trætte af super-egoisten Ronaldo

En berygtet fan kendt som 'El Loco del Bernabeu' (Bernabeus tosse) løb derefter ind på banen og overfaldt dommeren og Bayern-stjernen Gerd Müller.

Real Madrids direktør Emilio Butragueno, som scorede i nederlaget til Bayern i 1987, har respekt for tyskerne og historien, som spiller en stor rolle ifølge den spanske legende.

- Der er mange elementer at tage i betragtning, og den første er Bayerns historie, siger Emilio Butragueno til nyhedsbureauet Reuters.

Læs:

Se også: Bayern-kaptajn vil måle sig med Ronaldo

- Det er en klub med stolte traditioner, og de ved, at dette formentlig er deres sidste chance for at få succes i denne sæson. Og så må vi ikke glemme det faktum, at finalen spilles på deres stadion, forklarer han.

Butragueno regner med, at Bayern vil komme blæsende, efter det tyske mesterskab har fortonet sig til en yderst teoretisk mulighed.

- Som professionelle og som hold vil de bevise deres værd og yde deres bedste mod Real Madrid, advarer Danmarks bøddel ved VM i 1986.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere