Chelsea klar til Barcelona efter drama

Usædvanlig store problemer for Chelsea med at spille sig videre mod et udvisningsramt Benfica-mandskab i Champions League-kvartfinalen

Frank Lampard bragte Chelsea foran på straffespark. (Foto: AP)
Frank Lampard bragte Chelsea foran på straffespark. (Foto: AP)

Der skulle både have været lukket, slukket og pakket sammen flere gange i anden halvleg for Chelsea, da Benfica var på besøg på Stamford Bridge til returopgøret i Champions League-kvartfinalen. Men skarpheden manglede hos Chelsea, da der skulle følges op på en ellers lovende start.

Hjemmeholdet var efter 20 minutter kommet foran på et straffespark, da Javi Garcia klodset nedlagde Ashley Cole i målfeltet. Frank Lampard scorede – vanen tro – på det efterfølgende straffespark med et fladt hårdt spark til højre for Artur, selv om keeperen havde fingerspidserne på.

Ingen skarphed
Dermed så englænderne ud til at gentage den 1-0-sejr, det blev til i Portugal i den første kamp, og 'Mission sejr' fik kun bedre kår, da Benfica-anfører Maxi Pereira i sin kamp nummer 200 måtte lide den tort at blive vist ud, da han efter blot 40 minutters spil modtog sit andet gule kort.

Så slog de blåklædte spillere cruise control-knappen til – og med den også skarpheden fra. Der var ellers et hav af muligheder for endeligt at afgøre kampen.

I anden halvleg stod spillerne nærmest i kø for at få afsluttet, og både Fernando Torres, Salomon Kalou og i særdeleshed Ramires burde have scoret og efterladt et indtryk af Chelsea-dominans.

Apoels Paulo Jorge mistede tre tænder, men spillede videre. (Foto: Twitter) Champions League Apoel røg ud i et festfyrværkeri af en kamp

I stedet kæmpede Benficas 10 mand sig tilbage, og da en fuldstændig umarkeret Javi Garcia gjorde fejlen fra første halvleg god igen ved at heade bolden ind til udligning efter et hjørnespark, blev der bragt nerve og spænding ind i kampens sidste minutter.

Benfica kastede naturligt nok alt frem, og det gav kontraer.

Meireles med forløsningen
En af dem omsatte indskiftede Raul Meireles i overtiden til en scoring på et brag af et langskud. Puha, for Chelsea, der i de døende minutter havde været rystet.

Den følelse har de nu to uger til at ryste af sig. For i semifinalen hedder modstanderen skræmmende Barcelona.

Første kamp er 18. april i London, mens der er returkamp i Spanien 24. april.

1 af 2 Chelsea vandt 2-1 og er klar til FC Barcelona. (Foto: AP)
2 af 2 Frank Lampard bragte Chelsea foran på straffespark. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer