CL-duel: Gadedrengen mod dydsmønstret

Modsætninger mødes: AC Milan og Barcelonas største profiler er vidt forskellige - ikke kun på banen

Blid og brutal.

Konservativ og kontroversiel.

Modsætninger på fodboldbanen og modsætninger, når de krydser sidelinjerne efter sidste dommerfløjt.

Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic.

169 centimeter kunst og 195 centimeter granit. I aften afgør en af to superstjerner formentlig, om det bliver Barcelona eller Milan, der skal spille Champions League-semifinaler senere på måneden.

Og man kan allerede forudsige interviewene i mixed zone, når matchvinderen skal sætte ord på sin og holdets indsats.

Zlatan: – Der findes ikke en fodboldekspert i denne verden, som ikke er blevet forblændet af Barcelonas spil. Men når vi kan smadre dem over to kampe, må vi jo være verdens bedste klubhold. Og når jeg kan score mod den træner, som altid vendte det blinde øje til Zlatan, kan jeg kun sige ’Tjek You Tube i aften, og du vil se magi!’

Messi: – Selv om jeg scorede fem mål igen, vil jeg ikke kommentere min egen præstation. Det var en holdindsats, og uden de 10 andre på banen havde vi aldrig vundet!

Ovenstående er naturligvis skrevet med digterkysen på. Men det rammer alligevel meget godt ind, hvilke to personligheder fodbold-verdenen i aften skal nyde foran fladskærmene.

Modpolerne
I hvert fald hvis man spørger Thomas Klærke.

– Der findes vel næppe to så store modpoler i fodbolden anno 2012.

– To kæmpe modsætninger, som på hver sin side illustrerer, hvilken rummelighed og hvilke muligheder der er i de største stjerner.

– Det ligger i Messis dna at bevare roen, selv om samtlige forsvarsspillere prøver at stoppe ham, og alle klapper ham på ryggen efter kampene.

– Omvendt ligger det også i blodet på Zlatan, at han har rødder i et temperamentsfuldt folkefærd, hvor kompromisløshed er en del af sjælen, siger den administrerende direktør i Sponsorpeople til Ekstra Bladet.

Iklædt de professionelle sponsorbriller ser han kæmpe muligheder i stjernernes brand.

– Zlatan er kantet og kontroversiel. Han elsker rampelyset og bevæger sig ofte tæt på grænserne – og flere gange lige over. Han er mere end en fodboldspiller.

Spejler sig i Messi
– Messi er den ultimative fodboldspiller, men konservativ og kedelig – ja, nærmest genert og kedelig –?når han forlader banen, siger Thomas Klærke.

Eksperten mener ikke, at der er tvivl om, hvem der er den bedste fodboldspiller af de to. Heller ikke hvem af dem, der er det største brand. I begge tilfælde er svaret 24-årige Lionel Messi.

– Messi har global appel, mens Zlatan begrænser sig til det europæiske marked. Barcelona har gjort et stort arbejde for at komme ind på det asiatiske marked, og her spiller Messi også en nøglerolle.

– Mange asiater har den samme ydmyge tilgang til livet, som han har, og det kan de bedre spejle sig i end en mand som Zlatan, som indimellem kan være en tikkende bombe med store armbevægelser og store tatoveringer, forklarer Thomas Klærke.

I aften mødes den gode og den onde igen. Og mens armlægningen sluttede uden vinder i første kamp i Milano, er der i aften ingen vej udenom: Der skal findes en vinder, og mon ikke der står enten Messi eller Zlatan på den signatur, der underskriver aftalen for den kommende semifinale?

Husk, at du kan følge kampen live på ekstrabladet.dk fra klokken 20.45...

0 kommentarer
Vis kommentarer