Sensation: Basel nedlagde Bayern

FC Basel står med gode chancer for en sensationel kvartfinaleplads i Champions League efter sejr over Bayern München

Basels Benjamin Huggel bliver den store i en duel med Bayerns Toni Kroos. (Foto: AP)
Basels Benjamin Huggel bliver den store i en duel med Bayerns Toni Kroos. (Foto: AP)

Bayern München-spillerne kommer med sikkerhed ikke hjem til konfetti og takketaler, efter at det onsdag aften blev til nederlag på 1-0 i den første af to kampe mod FC Basel i Champions Leagues 1/8-finale.

Tyskerne spillede hele kampen ud fra en kontrolleret offensiv, men da de ikke scorede, og heller ikke helt kunne kontrollere schweizerne, kunne Jacques Zoua Daogari fem minutter før tid spille Valentin Stocker helt fri til den afgørende scoring, som blev sat ind under Manuel Neuer.

Helt ufortjent var det da heller ikke, selvom Bayern dominerede boldbesiddelsen og især i 2. halvleg trykkede Basel tilbage på banen.

Se også:

City kvaste mestrene på 19 sekunder

To gange i første halvleg blev udeholdet således reddet af træværket. Første gange da Dragovic fik headet, hvorefter Neuer skubbede afslutningen ud på indersiden af stolpen, så bolden hoppede langs stregen, og anden gang da Alexander Frei sparkede på overliggeren.

Bayern havde også deres chancer, især i en tempofyldt første halvleg. Yann Sommer i Basel-målet havde således en række gode redninger på afslutninger fra Ribery og Gomez.

Tyskerne appellerede flere gange for straffekendelser, ikke mindst da en af Bayern-spillerne mod slutningen blev sparket i ansigtet i feltet.

Der var dog ingen kære mor for Bayern i Basel. Hjemmeholdet ridder tilsyneladende videre på den bølge, der begyndte at rulle, da schweizerne vandt 2-1 over Manchester United i den sidste gruppekamp og gjorde sig klar til en historisk 1/8-finale på englændernes bekostning.

Se også:

Skarpt Napoli-angreb rystede Chelsea