Messi er blevet menneskelig

Stjernen over de andre stjerner er på det seneste kommet ned på et plan, hvor de andre kan være med

Messi har større sorger end glæder for tiden. I aften gælder det Bayer Leverkusen. (Foto: AP)
Messi har større sorger end glæder for tiden. I aften gælder det Bayer Leverkusen. (Foto: AP)

De glidende bevægelser, proptrækkerdriblingerne i høj fart og lynhurtige accelerationer. Det er alle varemærker for Lionel Messi –det vel nok tætteste, vi kommer på en fodbold-gud.

Alligevel er der krakeleringer i facaden. For selv om han stadig kan lidt mere end så mange andre fodboldspillere, så er niveauet for tiden skruet lidt ned. Messias er blevet menneskelig.

Kigger man på de rå fakta, så er han inde i en sjældent dårlig periode for tiden.

Måltørke
De seneste seks kampe har kun resulteret i en enkelt scoring. Og det er ganske uvant i Messi-land. Seneste gang, det skete, var i april 2010 –altså små to år siden.

Og blot fire gange før det er det i hans imponerende karriere i Barcelona sket, at han har haft en større måltørke.

Spansk fodbold - 13. feb. 2012 - kl. 12:58 TV: Messi tryller til træning

Krise? Måske ikke. Formdyk? Bestemt.

– Han kommer frem til chancer, men han brænder flere chancer, end han plejer. Han er ikke så effektiv. Og så lider han lidt under, at Barca ikke kører helt optimalt for tiden. Så det er rigtigt, at han oplever et lille dyk.

– Barcelona er også noget uden Messi, men med det niveau, han har på alle mulige områder, så er Barcelona præget, når han dykker en lille smule, vurderer Morten Bruun, der er ekspertkommentator for 6'eren.

Se også: Ronaldo stormer mod ny mål-rekord

Selv om Barcelona kun har vundet to af de seks kampe, hvor Messi altså kun har været på pletten en gang, så forventer Morten Bruun markant andre boller på suppen i aften, når det går løs på BayArena.

– Barcelona har ikke den nødvendige bredde til at gabe over alle turneringerne. Så de har valgt at prioritere Copa del Rey, og de kommer til at prioritere Champions League meget, meget højt.

– De har vundet de kampe, de ubetinget ville vinde på nær en enkelt. De ville vinde på Bernabeu, de ville slå Real Madrid og Valencia ud af Copa del Rey. Og de ville videre i Champions League, siger Morten Bruun.

Kæmpefavorit
Han mener ikke, at udebanen er en bagdel for de spanske mestre, som ellers i den hjemlige liga har visse problemer på fremmed græs.

Se også: Presset Puyol: Vi er ikke maskiner

– De har helt tydeligt lettere ved det hjemme på Camp Nou. Men jeg vurderer dem som kæmpe, kæmpe, kæmpe favorit mod Bayer Leverkusen, siger Morten Bruun.

0 kommentarer
Vis kommentarer