Barcas stjerner knækkede Leverkusen

Bayer Leverkusen bed fra sig, men stoppe FC Barcelonas målmaskine kunne tyskerne ikke

Stor jubel blandt de grønklædte Barca-stjerner på BayArena i Leverkusen. (Foto: AP)
Stor jubel blandt de grønklædte Barca-stjerner på BayArena i Leverkusen. (Foto: AP)

FC Barcelona er godt på vej til at indløse billetten til kvartfinalen i Champions League.

Tirsdag aften vandt Josep Guardiolas stjerneparade 3-1 ude over Bayer Leverkusen på to scoringer af Alexis Sánchez og ét af Lionel Messi, mens Michal Kadlec stod for hjemmeholdets mål.

Og dermed fik catalonierne rettet lidt op på den skrantende form, der i den hjemlige liga på det seneste har betydet, at Real Madrid er stukket af i tabellen.

De første 45 minutter tilhørte udeholdet. Ved pausen må der have været folk på BayArena, der har spurgt sig selv, om Bayer Leverkusen overhovedet havde været over midten.

Så massivt var overtaget. Og det blev da også til chancer, selvom hjemmeholdet med al sund logik i hovedet barrikaderede sig. Hurtigt fik gæsterne styr på pasningsspillet, der flød elegant, selvom kaptajn Xavi var fraværende.

Efter 13 minutter opstod de første sprækker i den tyske beton.

78 procents besiddelse
En velspillende Messi sendte en flad pasning til Alexis Sánchez, men Daniel Schwaab nåede ind i feltet lige foran chileneren og fik afværget.

Det var reelt eneste rigtige chance i 1. halvleg, indtil Sánchez med fire minutter igen pludselig stormede afsted og fangede en aflevering fra Messi. Han prikkede hurtigt bolden under Leno i målet, og så var den fortjente føring en kendsgerning. Og statistikken over boldbesiddelse efter 45 minutter: 78-22...

Hjemmeholdet kom langt bedre med efter pausen. Alt andet ville da også være en decideret katastrofe. Og minsandten om ikke udligningen faldt forholdsvis hurtigt på den første rigtige afslutning efter 52 minutter?

Lejesvenden fra Tottenham, Vedran Corluka, kom til baglinien i højre side og fik vinklet et indlæg bag om Eric Abidal. Det lå perfekt inde foran mål til Kadlec, der stærkt steg til vejrs, skubbede Alexis Sánchez væk og sikrede udligningen bag en prisgivet Victor Valdés.

Messi lukkede og slukkede
Enorm jubel i Ruhr-distriktet. Men den varede kort. Tre minutter senere stod der 1-2 på måltavlen. En perfekt stikning i dybden fra Fabregas blev opsnappet af Sánchez, der elegant afdriblede Leno og sendte bolden fladt i mål fra en spids vinkel.

Det stoppede ikke hjemmeholdet, der fortsatte i opskruet tempo en tid. Renato Augusto havde en stor chance, som dog var lige på Valdés, mens samme Castro efter 64 minutter måtte se sin afslutning blev skubbet ud på stolpen af Valdés.

Kampen gik lidt ned i tempo, og pludselig eksploderede Messi, da han trak frækt ind i feltet og vippede bolden over Leno. Bolden tog stolpen og tyskerne slap med skrækken.

Det gjorde de ikke med et par minutter igen. Argentineren spillede Dani Alves fri i højre side og stormede ind i feltet. Den brasilianske back kunne selv afslutte men spillede køligt på tværs i feltet, hvor Messi havde fundet sin plads og helflugtede 3-1-scoringen ind. Klasse-mål af den sydamerikanske duo.