Frostvejr kan aflyse CL-kamp

Tocifrede minusgrader i St. Petersborg gør det tvivlsomt, om Champions League-kampen mod Benfica gennemføres

Den russiske vinter har godt fat i St. Petersburg. (Polfoto)
Den russiske vinter har godt fat i St. Petersburg. (Polfoto)

Tirsdag formiddag var temperaturen i russiske St. Petersborg 14 grader under nul, og den isnende kulde, der fortsat hærger i Østeuropa truer nu med at aflyse onsdagens Champions League-kamp mellem Zenit St. Petersborg og Benfica.

Uefas delegerede siger således, at man vil vente indtil kort før kampstart klokken 18 dansk tid med at afgøre, hvorvidt kampen skal gennemføres som planlagt i den nordvestrussiske metropol.

- Skulle vi spille i sådan en frysende kulde? Det synes jeg ikke. Bolden føles som en sten, man kan let brække benet, siger St. Petersborg-spilleren Roman Shirokov ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Vejrudsigten for kamptidspunktet onsdag aften siger minus 11 grader, og det er altså lige koldt nok for selv de russiske spillere, der ellers er vant til lidt af hvert.

Presset Puyol: Vi er ikke maskiner

Zenit er uden den portugisiske playmaker Danny, der er ude resten af foråret.

- Danny er en meget vigtig spiller, men en klub som Zenit skal ikke være afhængig af én spiller, siger russernes italienske træner Luciano Spalletti til russiske medier.

Han risikerer tilmed at måtte undvære den erfarne målmand Vyacheslav Malafeev, der har holdt rent mål i Zenits sidste tre Champions League-kampe.

Russernes største handicap kan imidlertid blive et gammelkendt problem, nemlig det barske vintervejr i landet.

Af samme årsag ligger den russiske liga stille, så Zenit kommer ind til kampen helt uden kamptræning.