Tandløse APOEL slap med lille lussing

Olympique Lyon burde have smadret APOEL i Champions League, men cyprioterne slap nådigt fra den første 1/8-finale i Frankrig

Alexandre Lacazette (til højre) stod for kampens enlige mål. Her ses han i duel med William Boaventura. (Foto: AP)
Alexandre Lacazette (til højre) stod for kampens enlige mål. Her ses han i duel med William Boaventura. (Foto: AP)

En statistik lavet før 1/8-finalerne i Champions League fortalte, at cypriotiske APOEL FC var det mest effektive af alle 16 hold.

Historien fortalte også, at Aílton og co. producerede færrest chancer af alle. Og dét levede man tirsdag aften fuldt op til på Stade Gerland, hvor Olympique Lyon tog imod i den første 1/8-finale i mesterholdsturneringen.

APOEL producerede ikke en eneste chance i de 89 minutter, de var på banen. Og det eneste tegn på cypriotisk tilstedeværelse var tilskuerafsnittet bag det ene mål, hvor flere tusinde medrejsende fans (halvdelen af øen?) festede, som havde de aldrig bestilt andet.

Man skulle tro, at det også kunne ses på banen. Men hjemmeholdets offensive angrebsspil var så stærkt og dominerende, at det var svært at finde andet end 11 gule kegler, der bevægede sig lidt frem, lidt tilbage og lidt til siden.

Kæmpe afbrænder af Bastos
Og så producerede Lyon ellers chancer. Efter to minutter ville Ederson meget gerne have haft et straffespark, da han klodset blev væltet. Og svenske Kim Källströms frispark efter otte minutter ramte muren.

Efter et kvarter var Alexandre Lacazette på spring for første gang, og hans flade afslutning var tæt på at overliste Chiotis i det cypriotiske mål. Lacazette og Ederson var opsatte fra start og kom frem til mange ting i de første 45 minutter.

Se også: Barcas stjerner knækkede Leverkusen

De skulle dog vente til det 58. minut, før en velspillende Chiotis endelig blev passeret. Og det blev Lacazette, der kunne lade sig tiljuble efter scoringen. Han modtog bolden i venstre side af feltet, trak hurtigt ind mod mål og klappede til bolden, der strøg i en bue hen over Chiotis.

Kort efter burde brasilianske Michel Bastos havde øget til 2-0, men afslutningen med indersiden var end ikke en lilleputkamp værdig.

Lyon sænkede tempoet lidt efter lidt. Og det kunne de tillade sig. For APOEL virkede tilfreds med et smalt nederlag.

Først i sidste minut lykkedes det gæsterne at komme frem til en chance. Manducas afslutning blev vippet over mål til hjørnespark af Hugo Lloris. Det efterfølgende hjørnespark gav for første gang nervøse trækninger på Lyons bænk. Men det blev afværget og sejren var en kendsgerning.

0 kommentarer
Vis kommentarer