Tyskere vil spolere Barcelonas titeljagt

Barcelona hungrer efter succes i Champions League, fordi klubben halter efter Real Madrid i den spanske liga

FC Barcelona er storfavoritter trods svigtende resultater i den hjemlige liga. (Foto: AP)
FC Barcelona er storfavoritter trods svigtende resultater i den hjemlige liga. (Foto: AP)

Det er sjældent, man ser FC Barcelona i krise. Men for en storklub, der bliver betragtet som en af verdens bedste, er det upopulære mærkat kommet tættere på.

I lørdags tabte Barcelona 2-3 til midterholdet Osasuna, og de forsvarende spanske mestre er nu hele 10 point fra ærkerivalerne Real Madrid, som fører ligaen.

Derfor er troen på den hjemlige liga efterhånden meget lille hos catalonierne, som i stedet retter sigtekornet mod at generobre Champions League-trofæet.

Allerede i aften har Barcelona mulighed for at rette op på den forslåede stolthed, når spanierne gæster Bayer Leverkusen i den første af to 1/8-finalekampe mod de tyske underdogs.

- Vi rejser til Europa for at forsvare vores titel som mester i turneringen. Vores præstation i anden halvleg er vejen, vi skal følge for at kunne genvinde titlen, siger Guardiola.

Et højdepunkt
Barcelona-træneren henviser til anden halvleg mod Osasuna, som Barcelona isoleret set vandt 2-1, mens første halvleg skuffende blev tabt 0-2.

Men Bayer Leverkusen vil gerne spolere spaniernes ambition. Tyskernes forsvarsspiller Daniel Schwaab forsikrer, at holdet vil gøre alt for at slå spanierne ud af turneringen.

- Det er et højdepunkt for os at møde det bedste hold i verden.

- Nogle af Barcelonas topspillere blev sparet i weekenden, men jeg formoder, at de vil være tilbage mod os, når de smider alt ind på succes i denne turnering, advarer Schwaab.

'Vi er ikke drømmere'
Bayer Leverkusen tabte lørdag 0-1 ude til Dortmund i den tyske Bundesliga, og sidste års tyske sølvvindere kan ikke længere nå op i top-4, vurderer klubbens sportsdirektør, Rudi Völler.

- Vi er ikke drømmere. Pointafstanden er allerede for stor. Vores mål må nu være at sikre en plads i Europa League i næste sæson, siger Rudi Völler.

Leverkusen har i øjeblikket 10 point op til Bundesligaens fjerdeplads, der giver adgang til Champions League-kvalifikationen.

Leverkusen må undvære den aldrende stjerne Michael Ballack, der blev muskelskadet under søndagens træning.

0 kommentarer
Vis kommentarer