Sur Ferguson: Lindegaard ikke førstemålmand

Manager Alex Ferguson blev sur, da journalist spurgte ham, om Anders Lindegaard presser sig på som ny førstemålmand

Anders Lindegaard fik ros for sin præstation i United-målet efter 1-1 mod Benfica. Men danskeren er ikke i spil som førstemålmand, vrissede Ferguson efter kampen. (Foto: AP)
Anders Lindegaard fik ros for sin præstation i United-målet efter 1-1 mod Benfica. Men danskeren er ikke i spil som førstemålmand, vrissede Ferguson efter kampen. (Foto: AP)

Anders Lindegaard spillede en stor kamp for Manchester United i aftes. Den danske målmands debut i Champions League bød på flere store redninger, og manager Alex Ferguson roste da også Lindegaard efter 1-1 opgøret mod Benfica.

Men før Ferguson roste Lindegaard på dansk tv, så fik manageren et mindre flip, da han på engelsk tv blev spurgt, om Lindegaards flotte præstation betyder, at Lindegaard presser sig på som ny førstemålmand.

- Overhovedet ikke. Jeg ved ikke, hvorfor du stiller sådan et spørgsmål. Du leder bare efter små dumme ting, lød Fergusons lettere hidsige reaktion ifølge flere britiske medier.

- David de Gea spiller på søndag. Det var vores udgangspunkt før kampen, og det ændrer sig ikke.

Måske spillede det ind, at intervieweren var Kelly Cates - Liverpool-manager Kenny Dalghlishs datter...

Efter irritationen fik Ferguson dog hurtigt overskud til at rose Lindegaard, som han mener reddede et point til United.

TV: Se Lindegaards flotte CL-debut

- Jeg var meget imponeret over Anders. I de sidste 15 minutter kom de frem, og Anders lavede to fantastiske redninger for at holde os inde.

TV: Her sviner Lindegaard Norge - på norsk!

Han overvejede - som ekstrabladet.dk skrev i weekenden - at benytte Lindegaard i Premier League lørdag, men besluttede at give De Gea endnu en kamp, før Lindegaard fik chancen. Dog ikke på grund af De Geas svingende præstationer, men fordi han ifølge Ferguson trængte til et hvil.

Lindegaards præstation fik under kampen flittigt twittende Rio Ferdinand - der blev sparet i aftes - til at kommentere danskeren:

'Sikke en redning af Lindegaard. Vi har nogle kvalitetsmålmænd i klubben,' skrev den tidligere anfører.

Anders Lindegaard selv twittede lidt senere på aftenen og gentog, at det var en stor oplevelse at spille en så stor kamp:

'I aften står som indbegrebet af en god aften. Skuffet over ikke at vinde, men en fed følelse at spille CL for første gang'.

Forhåbentlig bliver det til flere CL-kampe, som Ferguson antydede efter kampen. Selv om Lindegaard ikke er førstemålmand...