Annonce:
Annonce:

Wembley - fodboldens mekka

Det engelske nationalstadion, Wembley, er ikke bare den mest berømte arena i verden. Den får også det bedste frem i de største stjerner. Igen i morgen

Omkring en milliard mennesker retter i morgen aften øjnene mod Wembley (Foto: Getty Images)
Omkring en milliard mennesker retter i morgen aften øjnene mod Wembley (Foto: Getty Images)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Champions League

Verdens mest populære foldboldstadion Wembley Stadium får endnu en gang besøg af de største fodboldstjerner, når Champions League finalen løber af stablen imorgen.

Snakker man fodbold, snakker man Wembley.

Wembley er fodboldens absolutte mekka. Og der ér dømt fodboldfest, når Barcelona møder Manchester United i Champions League-finalen i morgen. Wembley er kendt for at kunne levere verdensklassespillere, og når foldboldkongerne og fodboldrivalerne Messi og Rooney træder ind på banen klokken 20.45, er der lagt op til en uforglemmelig fodboldaften. Man kan være sikker på, at et besøg på Wembley altid vil vække minder.

Wembley har en kapacitet på 90.000 og er dermed Europas næststørste stadion, kun overgået af Camp Nou i Barcelona. Til gengæld er det verdens største overdækket stadion.

Annonce:

2.618 toiletter
Hvis du lægger alle sæder ned ryg mod ryg, vil det strække sig til 54 km.

Det blev rejst første gang i 1923. I 2002 gennemgik det en større renovering, og det nye stadium blev indviet i marts 2007.

Som Englands nationalstadium er det ikke overraskende, at det netop er her, nogle af Englands allerbedste landskampe er spillet.

VM i 1966
En af de mest berømte kampe på Wembley er nok VM finalen mellem England og Tyskland i 1966. Kampen huskes især for Geoff Hursts omdiskuterede mål, som rammer undersiden af overliggeren og ryger ned på mållinien. Eller ramte den bag linien og var i mål. Det er stadig årsag til masser af diskussioner over en pint på en solid engelsk pub.

Og alle andre steder. Det er blevet til et af fodboldhistoriens nok mest omdiskuterede kendelser overhovedet?

Annonce:

England førte 2-0 og alle englændere var sikre på, at VM titlen var i hus da tyskerne scorer i kampens sidste minut. Dermed gik kampen i folænget spilletid, hvor England vinder den nervepirrende kamp med 4-2.

Hele fodboldverdenen drømmer om en kanonkamp i morgen aften. Lad os håbe, at dommer Viktor Kassais ikke kommer med en så tvivlsom kendelse, men at Messi, Rooney og alle de andre bliver hovedpersonerne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: