FCK nr. 38 på Europa-ranglisten

Tæt på årsafslutningen bliver den foreløbige rangliste over klubhold - og den for Champions League så vigtige lande-rangering - stadig mere stabil. FCKs modstander Chelsea ligger nummer tre

Det går godt for FCK, både hjemme og ude. Det har stor betydning for andre danske klubbers muligheder for europæisk succes (Foto: Finn Frandsen)
Det går godt for FCK, både hjemme og ude. Det har stor betydning for andre danske klubbers muligheder for europæisk succes (Foto: Finn Frandsen)

Anderlecht kan stadig spænde ben for dansk fodbold.

Ikke mindst for mesterholdet i 2012.

Danmark er i øjeblikket nummer 12 på landenes rangliste, målt på klubbernes resultater.

Og nummer 12 får mestrene direkte i Champions League gruppespillet. Dog ikke allerede fra næste år - hvor Danmark må 'nøjes med' at både mestrene og sølvvinderne kommer i kvalifikationen til gruppespillet.

Som det fremgår af den aktuelle rangliste - opdateret efter Europa League-kampene torsdag aften - så ligger Belgien nummer 13. De har i europæisk fodbold kun Anderlecht tilbage (Gent røg ud torsdag). Men det europæiske land, der er mest kendt for at have opfundet pommesfrites og Tintin, er langt bagefter.

Se ranglisten her.

Skal Belgien gå forbi Danmark, så skal Anderlecht nå finalen i Europa League og de må kun tabe en enkelt kamp indtil da.

LÆS OGSÅ: Her er næste runde i Europa League

Schweiz kan også - teoretisk - nå Danmark. Det kræver at deres to tilbageværende hold, Basel og Young Boys, går ubesejrede til semifinalerne. Altså begge hold.

Samtidig har FCK jo - ligeså teoretisk - mulighed for at forbedre den danske score i 1/8 finalerne mod Chelsea i februar og marts.

De danske mestre ligger på klublisten nummer 38 lige i øjeblikket (Chelsea nummer tre, United fører foran Barcelona).

Se den liste her

AaB ligger nummer 75, mens OB er nummer 104.

Det er den rangliste der afgør, hvorvidt holdene blive seedet eller ej ved lodtrækning til europæiske turneringer samt i hvilket omfang og hvornår de skal deltage i kvalifikation til gruppespillet.