Frimann: Sådan skal FCK købe ind

Ståle mener FCK mangler 2-3 nye spillere, men selv om klubben nu får flere penge at lege med, så advarer fodboldekspert Per Frimann mod bare at købe de dyre drenge - og så håber han FCK trækker tyske Schalke

Claudemir kostede 8 millioner og har været et scoop for FC København. Flere af hans slags, mener Per Frimann. (Foto: AP)
Claudemir kostede 8 millioner og har været et scoop for FC København. Flere af hans slags, mener Per Frimann. (Foto: AP)

Ståle Solbakken sagde efter kampen mod Panathinaikos, at FCK nok manglede 2-3 nye spillere hvis holdet skal helt op og bide skeer med de bedste.

- Det handler lige så meget om at få gjort truppen bred nok, siger Viasats fodboldekspert Per Frimann til ekstrabladet.dk.

- Ståle Solbakken har kunnet spille med det samme hold i mange kampe nu, men kommer der 2-3 skader så har holdet et problem. Dame N'Doye er klubbens eneste targetspiller i angrebet, for Kenneth Zahore er for ung endnu. Det vil være et problem at skulle undvære ham, siger Frimann og fortsætter:

- I forsvaret ved vi ikke hvad der sker med Mikael Antonsson når hans kontrakt udløber til sommer. Han er en af de spillere der efter min mening har udviklet sig mest, og han bliver svær at undvære.

- Kan Sölvi Ottesen ikke tage hans plads?

- Jeg kan sagtens forestille mig et midterforsvar med Zanka og Sölvi, men det er også en plads hvor man skal have en gardering.

På midtbanen har Jesper Grønkjær kun skrevet ny kontrakt for et år, og selv om han virker i overdådigt spillehumør, kan han også være ved at indstille karrieren. Men med de mange rare Champions League penge skulle det vel også være til at finde afløserne.

Men Per Frimann advarer imod, at FCK bare går ud og finder nogle dyre drenge.

- Der er ingen der siger, at holdet bliver bedre bare fordi man køber en dyr stjerne. FCK skal blive ved med at købe talenter og selv lære dem op. Det har klubben været fremragende til. En spiller som Claudemir blev købt for otte millioner og se hvad han er blevet til.

- Er der nogle spillere du synes kunne egne sig til FCK's hold?

- Jeg synes faktisk der var et par spillere på BATE Borisovs hold der var interessante, men her i Skandinavien tror jeg en spiller som Per Ciljan Skjelbred hos Rosenborg ville passe perfekt. Han var ikke så god i kampene mod FC København, men han er fremragende både fremad og tilbage.

Den 17. december bliver der trukket lod til ottendedelsfinalerne i Champions League. FC København skal som toer starte hjemme. Hvor de fleste spillere synes det kunne være sjovt med Real Madrid, er Per Frimaann af en anden mening.

- Jeg håber det bliver Schalke 04. Som FCK spiller lige nu er det Schalke de har en chance mod. Og de skal jo prøve at gå videre.