Drømmehug af Due redder AaB

Et drømmemål af Anders Due mod Villarreal skaffede AaB tættere på forårets UEFA Cup-kampe via en tredjeplads i deres Champions League-gruppe

Træner Allan Kuhn betonede overfor AaB-spillerne før kampen mod Villarreal, at de skulle ud og vise, hvem der bestemmer i Aalborg.

Om ikke ligefrem bestemme, så var AaB i hvert fald medbestemmende i kampen mod de gulklædte spaniere på Energi Nord Arena.

Det lignede ellers en stor skuffelse for nordjyderne, da Villarreal bragte sig foran med 2-1 et kvarter før tid i en 2. halvleg, hvor AaB havde været bedst.

Anders Due nægtede dog at bøje sig. På et drømmehug af et frispark, som susede hårdt og præcis ind i målhjørnet, blev det 2-2 med 10 minutter igen.

Dermed kæmper AaB stadig side om side med Celtic om den tredjeplads i gruppe E i Champions League, som giver adgang til forårets knockout-fase i UEFA Cup'en. Nordjyderne har ovenikøbet skotterne på hjemmebane i sidste runde.

Sløv 1. halvleg af AaB
Efter en god AaB-start på kampen begyndte det i 1. halvleg at ligne en af den slags underpræstationer, som AaB'erne har leveret for mange af i efteråret.

Villarreal havde allerede haft en håndfuld skud på Karim Zaza - langskud, helflugtere, skud fra spids vinkel - inden deres fortjente føringsmål blev scoret kort før pausen.

Den tidligere Arsenal-stjerne Robert Pires førte en kontrabold dygtigt frem midt i banen og lagde den af til Giuseppe Rossi på højre side af AaB's felt.

Italieneren tog et træk ind i banen, bagom to AaB-forsvarere, og klappede den over i det lange hjørne uden for Karim Zazas rækkevidde.

Forløsning og skuffelse og forløsning
Noget rigtigt blev der sagt af Allan Kuhn og assistent Poul Erik Andreasen i AaB's omklædningsrum, for nordjyderne gik stort set lige ud af omklædningsrummet og udlignede.

Brasilianske Caca lykkedes omgivet af tre gule med at finde Jeppe Curth foran feltet med en hælaflevering, og den i længere tid målløse Curth hamrede bolden ind bag Villarreal-keeperen med internationalt sus.

De næste minutter havde AaB to store chancer. Den ene, et skud fra Bøgelund, blev vippet over mål af Diego López, mens en Caca i helt fri position tæt under mål ikke fik ordentligt træf på bolden.

Det var før Guillermo Franco satte 2-1 ind et kvarter før tid, da han blev spillet fri med et 'Michael Laudrup vip' ind i feltet, tog bolden ned på brystet og helflugtede den ind bag Zaza.

Skuffelsen var til at tage og føle på. Indtil Due bragte retfærdighed ind i kampen.