FCN: Straffen har ingen betydning

FC Nordsjælland er ikke tilfreds med udfaldet af disciplinærsagen mod Luiz Adriano fra Shakhtar Donetsk

Nicolai Stokholm i vildt skænderi med Shakhtar Donetsk-spillere efter skandalemålet. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolai Stokholm i vildt skænderi med Shakhtar Donetsk-spillere efter skandalemålet. (Foto: Lars Poulsen)

Hos FC Nordsjælland, der var offer for Luiz Adriano og Shakhtar Donetsk helt igennem usportslige opførsel i Parken sidste tirsdag, er der ikke meget til overs for straffen til Luiz Adriano. Det skinner igennem i de linjer, som FC Nordsjællland netop har offentliggjort som reaktion på UEFA's karantænedom til Adriano.

Skandale-målet, der blev scoret efter et dommerkast, hvor Shakhtar ellers havde fortalt og vist, at de ville sparken bolden ned til FCN, er bleve straffet her til aften med én spilledags karantæne til hovedsynderen Adriano.

- FC Nordsjælland er tilfreds med, at UEFA har reageret hurtigt ved at tage sagen op og at man har konkluderet, at handlingen bryder med Fair Play-ånden i en sådan grad, at den er strafbar. Vi konstaterer samtidig, at afgørelsen ingen reel betydning har og dermed ikke sender et klart og tydeligt signal om vigtigheden af 'Fair Play' og 'Respect', som man ellers bruger mange ressourcer på at markedsføre, lyder det fra FC Nordsjællland.

Læs mere:

Se også: Luiz Adriano får karantæne for skandalemål

Men utilfredsheden fra FC Nordsjælland strækker sig ikke kun til den sølle dom til Adriano.

- Det noteres samtidig, at dommen udelukkende omhandler spilleren og ikke tillægger cheftræner eller klub ansvar for begivenheder og handlinger under og efter kampen. Shakhtar Donetsk ér videre fra gruppen uanset resultatet af den sidste gruppekamp, hvor Luiz Adriano har karantæne.

- Det er FC Nordsjællands indstilling, at det i høj grad er netop klubbernes og trænernes ansvar, at disse sager håndteres i fodboldens ånd. Havde træner eller klub taget ansvar og handlet under kampen, ville fodbolden have stået med en klar vindersag og ikke det modsatte, som det desværre er tilfældet nu, lyder det videre fra de danske mestre.

Se også:

Se også: Her er beviset: Dobbelt svinestreg af Adriano

- Tilbage står, at det for Luiz Adriano og FC Shakhtar Donetsk har været stort set omkostningsfrit at bryde alle skrevne som uskrevne regler om Fair Play og respekt for modstander, UEFA og fodbolden både under og efter kampen.

- FC Nordsjælland har ikke yderligere kommentarer i sagen, men ser frem mod de kommende opgaver i Superligaen og til den sidste kamp i gruppespillet i dette års udgave af UEFA Champions League.

FC Nordsjælland tabte kampen i Parken mod Shakhtar Donetsk efter en god start med 5-2.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen