Norsk skandaledommer får stadig dødstrusler

Skandaledommeren fra 2009-semifinalen mellem Chelsea og Barcelona får stadig dødstrusler: Jeg kostede Chelsea finalen

Drogba gik - næsten - i flæsket på Øvrebø efter slutfløjtet. (Foto: AP)
Drogba gik - næsten - i flæsket på Øvrebø efter slutfløjtet. (Foto: AP)

Tom Henning Øvrebø blev verdenskendt, da han i 2009 dømte en forfærdelig kamp i Champions League-semifinalen mellem Chelsea og Barcelona.

Den norske dommer ignorerede flere Chelsea-appeller for straffespark mod kampens slutning. Kampen sluttede 1-1 og efter 0-0 i den første kamp i Barcelona, var udeholdet videre til finalen - som iøvrigt blev vundet 2-0 over Manchester United.

Efter kampen gik bølgerne højt. Didier Drogba jagtede Øvrebø, der måtte have politieskorte væk fra stadion og undlod at rejse hjem, fordi han vidste, at hans hus ville være belejret.

Chelsea-træner Guus Hiddink kaldte efterfølgende Øvrebøs indsats 'den værste, jeg nogensinde har set', mens Drogba blev idømt fire dages karantæne for at skrive 'It's a fucking disgrace' til et tv-kamera.

Læs også:

Champions League - 28. apr. 2011 - kl. 13:04 Her er de største Champions League-skandaler

I tiden efter den skandaløse kamp fik Øvrebø dødstrusler - og det gør han stadig, afslører han i et interview med The Times. 3-4 om året bliver det til.

- Jeg får stadig enkelte dødstrusler, men de ryger direkte i skraldespanden.

- I går fik jeg en email fra en Chelsea-fan, som skrev at han ville slå mig og min familie ihjel, siger Øvrebø til den engelske avis.

Se også: Skandale-scener på Stamford Bridge

I optakten til aftenens kamp erkender den norske dommer, der stadig er aktiv i den hjemlige liga, at han kostede Chelsea en finaleplads.

- Alle som kender spillets regler ved, at jeg skulle have gjort noget anderledes, men sådan er en dommers liv. På en mærkelig måde var jeg faktisk tilfreds med den måde, vi holdt hovedet koldt i en presset situation.

Han har efterfølgende talt med Drogba, som han kalder 'en flink fyr'.

- Nogle spillere blev følelsesladede og opførte sig dårligt, men ingen blev slået ihjel. Det er vigtigt at sætte tingene i perspektiv, lyder det fra Øvrebø.

Kampen i aften dømmes iøvrigt af en 36-årig tysker, Felix Brych.

Guardiola: Løb mere end nogensinde
Barcelona-træner Guardiola undlod i går at kommentere nordmandens indsats, da han blev spurgt om indsatsen.

- Jeg har aldrig løbet så meget efter en scoring, nøjedes han med at konstatere.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere