Messi jagter Müllers rekord

Legendariske Gerd Müllers Europa Cup-rekord er ved at blive tangeret af Lionel Messi

Lionel Messi kom på tavlen en enkelt gang mod Bayer Leverkusen. (Foto: AP)
Lionel Messi kom på tavlen en enkelt gang mod Bayer Leverkusen. (Foto: AP)

Helflugteren kort før tid i Leverkusen tirsdag aften var Lionel Messis træffer nummer syv i denne sæsons Champions League.

Nummer syv - i seks kampe...

Og dermed topper argentineren topscorerlisten med en scoring foran Mario Gómez fra Bayern München. Det er ingen ny situation for Messi, der tre gange tidligere er sluttet som topscorer i den fineste Europa Cup-turnering.

Se også: Barcas stjerner knækkede Leverkusen

Den præstation deler han med folk som Andrei Shevchenko, Jean-Pierre Papin og Eusebio. Gerd Müller har gjort det fire gange. Derfor er det realistisk at tro, at Messi efter denne sæson tangerer legendariske Müllers fornemme rekord.

Zlatan med i opløbet
Müller, der gik under kælenavnet 'Bomber der Nation', var topscorer for Bayern München i 1972/73, 1973/74, 1974/75 og 1976/77. To gange måtte han dele topscorerværdigheden med andre.

Skulle Messi nappe topscorerværdigheden i ensom majestæt, vil han være historiens eneste spiller, der præsterer dette - uden at dele det med nogen.

Se også: Tandløse APOEL slap med lille lussing

Der er dog stadig hård kamp om titlen i indeværende sæson. Ud over Gómez med seks mål, ligger Alexander Frei (Basel), Bafetimbi Gomis (Lyon) og Seydou Doumbia (CSKA Moskva) alle på fem mål. Alle spillere er fortsat med i turneringen.

Med fire mål kommer Real-stjernerne Karim Benzema og José Callejon, Edinson Cavani (Napoli), Zlatan Ibrahimovic (Milan) og Pedro (Barcelona). Kun Portos Hulk er ikke længere med i turneringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer