Fantastisk afslutning i Zenit-sejr

En god fodboldkamp fik en forrygende afslutning, da Zenit besejrede Benfica i Champions League

Aleksandr Anyukov og Zenit er de første, der besejrer Benfica i denne sæsons Champions League. (Foto: AP)
Aleksandr Anyukov og Zenit er de første, der besejrer Benfica i denne sæsons Champions League. (Foto: AP)

Det var ren rutschebanetur for tilskuerne på Stadion Petrovskiy onsdag aften.

I bidende kulde (minus 15 grader) kunne de se hjemmebaneheltene fra Zenit St. Petersborg besejre Benfica i den første af to 1/8-finaler i Champions League.

3-2 endte kampen, der fik en hæsblæsende afslutning, hvor det først gik den ene vej og siden den anden.

Gæsterne fik en god start på opgøret og bragte sig foran på Maxi Pereiras mål efter 20 minutter, hvor han fulgte op på en halvklaring fra Yuri Zhevnov efter et frispark. Og generelt havde det portugisiske mandskab godt fat i affæren de første 45 minutter - selvom man den brutale frost til trods havde hele otte sydamerikanere i startopstillingen.

Zenit rejste sig dog hurtigt og udlignede syv minutter senere ved Roman Shirokov, der med indersiden dirigerede et indlæg i nettet. Og da Sergei Semak med 20 minutter igen leverede dagens/rundens/årets detalje, syntes affæren afgjort. Den russiske angriber stormede ind i feltet, da bolden befandt sig ude i højre side af feltet.

Drømmemål af Semak
Via en holdkammerats hæl endte bolden hos Semak, der med ryggen til mål og en modstander hængende på ryggen fik hælflugtet bolden ind via den fjerneste stolpe. Til stor overraskelse for Benficas keeper Artur.

Så vendte det hele på hovedet i de afgørende minutter, da målmand Zhevnov igen valgte at vise, hvorfor han ikke er det normale førstevalg i Zenits mål. Da resterede der to minutter. Efter et par bolde frem og tilbage foran det russiske mål, havnede en fesen afslutning for fødderne af Zhevnov.

Han dykkede ned og parerede men fik ikke helt fat i kuglen. Derfor valgte han at puffe den lige ud til portugisernes topscorer, Óscar Cardozo, der let sendte den i mål til 2-2.

Så lignede Zenit et slagent mandskab i kampen om kvartfinalebilletten.

Men ak. Kampen var ikke færdig endnu. Og minuttet efter sikrede Shirokov med sin anden scoring sejren. Denne gang efter en fejl af Maxi Pereira, der ved straffesparkspletten slet ikke fik tænkt sig om og ekspereret bolden ud af kommunen. Derfor kunne Shirokov tage et træk og sende bolden i mål.

Med andre ord: Det er helt åbent inden returkampen på Estadio Da Luz i Lissabon i marts...