Målrigt drama i Manchester

Manchester United hentede 3-3 i overtiden mod flot kæmpende CSKA Moskva og er klar til ottendedelsfinalerne - klar sejr til Wolfsburg

Et russisk mandskab stod for endnu en overraskelse i årets Champions League, da CSKA Moskva hentede 3-3 i en dramatisk og fascinerende fodboldkamp på Old Trafford. For to uger siden var det Rubin Kazan, der choksejrede mod Barcelona.

Gæsterne CSKA var endda lige ved at sejre, da de var foran 3-1 indtil syv minutter før tiden, men United fik udbytte af et massivt pres på russernes mål, fik udlignet i overtiden og var tæt på selv at afgøre kampen - men er alligevel klar til kvartfinalerne med ti point efter fire kampe.

Hjemmeholdet stillede op uden en stribe klassespillere som Barbatov, Giggs, Rooney, Evra, Vidic og Ferdinand, og især savnet af Vidic og Ferdinand i centerforsvaret var tydeligt.

Flere gange sejlede forsvaret rundt, og på alle russiske scoringer vil manager Alex Ferguson kunne skælde ud på sine spillere.

Passivt forsvarsspil
Første gang i det 25. minut, da fremragende Alan Dzagoev fra spids vinkel sparkede bolden forbi både en meget passiv Jonny Evans og en forbløffet Edwin van der Sar og op i nettaget.

Fem minutter senere fik Michael Owen scoret på en løs bold i feltet, men der gik mindre end to minutter, før CSKA Moskva igen var foran, da elegante Milos Krasic blev spillet fri i feltet og med lidt held fik afdriblet van der Sar og sendt bolden over stregen.

United havde ellers mest boldbesiddelse og skabte flest chancer, men såvel Valencia som Owen og Macheda måtte nøjes med at være i nærheden af en scoring.

Og det forventede United-stormløb fik et skud for boven, da Vasili Berezutski kort efter pausen headede gæsterne på 3-1 efter et langt frispark ind i feltet og passivt United-forsvarsspil endnu en gang.

Snydt for straffe
Kort efter blev United snydt for et straffespark, der kunne have sat gang i måljagten, men dommer Benquerenca tog fejl, dømte frispark til gæsterne for film og tildelte stakkels Darren Fletcher en advarsel for film.

Det var samme Fletcher, der gik glip af sidste års Champions League-finale, fordi han forkert blev tildelt et rødt kort i semifinalen mod Arsenal.

Wayne Rooney og Patrice Evra blev sendt på banen, og den nybagte far Rooney havde straks et godt forsøg. Rooney var en afgørende forskel, angrebene rullede frem, og efterhånden steg presset på den ellers storartede Akinfeevs mål

Rooney havde yderligere et par skarpe forsøg, unge Federico Macheda ramte stolpen, Scholes blev reddet af Akinfeev - og så lykkedes det for United, da Scholes scorede på hovedstød med syv minutter igen.

Storsejr til Wolfsburg
Et minut inde i overtiden havde United så det held, de ikke havde haft tidligere i kampen, da Antonio Valencias langskud blev rettet af og strøg ind til en meget fortjent 3-3-udligning.

United pressede videre og havde endda flere muligheder for at afgøre kampen, mens de trætte russere blev drevet rundt og kæmpede med de sidste kræfter.

Forsvareren Deividas Semberas så rødt for to advarsler - og trods United-udligningen er det stadig en russisk triumf at hente uafgjort på Old Trafford. Og de havde stor ære af en første halvleg, hvor de turde spille fodbold mod de engelske favoritter.

I gruppens anden kamp vandt VfL Wolfsburg på udebane med hele 3-0 over Besiktas på et flot langskudsmål af playmaker Misimovic, et behersket spark fra kanten af feltet af Christian Gentner forbi keeper Hakan Arikan og et slutpunktum fra Edin Dzeko.

Med uafgjort i næste runde på udebane mod CSKA Moskva er Wolfsburg ligeledes videre til ottendedelsfinalerne.

Se stillingen i Champions League Gruppe B her.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere