Claus Bo: UEFA-komplot er vås

Dansk topdommer afviser al tale om 'et UEFA-komplot' og henviser til, at Chelsea bare kunne ha' scoret til 2-0 på deres chancer

Claus Bo Larsen har så sent som i april dømt Chelsea i Champions League-kvartfinalen mod Liverpool(FOTO: GETTY IMAGES)
Claus Bo Larsen har så sent som i april dømt Chelsea i Champions League-kvartfinalen mod Liverpool(FOTO: GETTY IMAGES)

Ja, den norske dommer Tom Henning Øvrebø lavede et par fejl i semifinalen.

Men nej, der er ikke tale om et komplot fra UEFA's side over for Chelsea.

Det fastslår den danske topdommer Claus Bo Larsen.

- Det er rent vås at tale om komplot. UEFA har da ikke nogen som helst interesse i at det ene eller det andet hold går i Champions League-finalen, for alle rettigheder, tv-aftaler og reklamer er jo solgt på forhånd, siger Claus Bo Larsen til ekstrabladet.dk.

Ekstremt pres
Han har selv dømt en hel del Champions League-kampe i denne sæson og kender til det pres, som Øvrebø har været udsat for.

- Det er ret ekstremt, ikke bare med de mange tusind tilskuere på stadion, men også millioner af tv-seere er jo i nakken af dig. Og man ved, at uanset hvad man dømmer, så vil tv-kameraer fange situationerne fra alle mulige vinkler, man ikke selv kan se, og det øger naturligvis presset.

- Nogle gange bliver man udsat for en hel del efter sådanne kampe. Folk kan jo godt få fat i ens mail eller telefon, og for mit vedkommende er det jo ikke så svært at finde ud af, hvor jeg bor. Så i det mindste sker det, at man må skifte mobilnummer, men der er jo også en dagligdag, der skal fungere i øvrigt, så man kan selvfølgelig ikke bare gemme sig.

- Men sådan er det, og hvis nogen kan klare det, så er det i øvrigt formentlig Øvrebø. Han er praktiserende psykolog i det daglige, siger Claus Bo Larsen.

Skydeskive
Han ser det som en topdommers lod at være skydeskive for et tabende holds frustrationer.

- Og lige i det her tilfælde, så kunne en stor del af frustrationerne da være rettet mod Drogba, der ikke scorer på chancen, eller på Chelsea som sådan for, at de ikke laver det mål til 2-0, der havde gjort hele den her diskussion overflødig.

- Men for en dommer handler det også bare om at komme videre. Og Øvrebø har vel en kamp i den norske turnering i weekenden, lige som jeg skal dømme FC Københavns kamp mod FC Nordsjælland i weekenden, siger Claus Bo Larsen.