Skotske medier: Celtic er forbandet

Der synes at hvile en forbandelse over Celtic, der fortsatte serien af skuffelser på det europæiske fastland. Til stor ærgrelse for skotterne

AaB satte endnu et søm i Celtics ligkiste på udebane i Champions League. (Foto: Ernst van Norde)
AaB satte endnu et søm i Celtics ligkiste på udebane i Champions League. (Foto: Ernst van Norde)

Det var udpeget som den helt oplagte mulighed for at stede Celtics europæiske traume til hvile, men endte i stedet med at blive nekrolog over de skotske mestres evner på fastlandet.

Og gravstemningen oven på 1-2 nederlaget tirsdag aften i Aalborg strækker sig langt uden for Glasgow, hvor man efterhånden har svært ved at se, hvordan Celtic skal kunne vinde en udekamp i Champions League. Det er kun blevet til ét point i de seneste 20 udekampe i turneringen.

'Celtics jagt på den manglende sejr på udebane i Europa fortsætter, mens gravskriften bliver skrevet' konstaterer Daily Record, der betegner klubben som ramt af permant køresyge.

The Herald skriver, at Celtic er 'Hjemsøgt af fortidens spøgelser' og betalte den ultimative pris.

'Celtics trøstesløse udebanestatistik er blevet en møllesten. Det har undermineret holdets mentale styrke, der ellers har været urokkelig i modgang', lyder det blandt andet i avisen, der også mener, at frygten nu er blevet en fast medspiller på holdet, når kampene afvikles på kontinentet.

- Strachans hold tog en fortjent føring og var oven på. Så dukkede dæmonerne op. Der var en voksende uro, og hjemmeholdet kunne fornemme deres tøven, lugte deres frygt. Deres (AaB's, red.) sejr handler mere om gæsternes svaghed end om deres egen styrke.

I The Scotsman hæfter man sig ligeledes ved, at Celtics tur til Aalborg blev en manifestering af en forbandelser, der hviler over holdet.

'Endnu en sort aften på fastlandet endte med Celtics farvel til Europa', lyder det nærmest opgivende.