Strachan har stor respekt for AaB

På tirsdag kommer Celtic til Aalborg for endelig at vinde på udebane i Champions League, men det bliver svært, mener manageren

18 kampe uden sejr er det foreløbigt blevet til for Celtic i udekampene i Champions League - ikke just nogen prangende statistik for de ambitiøse skotter.

I denne sæson har det dog været tættere på end så mange gange før, og manager Gordon Strachan håber på, at den forløsende sejr kan komme i Aalborg på tirsdag.

Han er dog fuld af beundring for AaB, som han beskriver således over for avisen The Guardian:

- Det kræver stor hårdførhed og energi at komme tilbage to gange mod et hold som Villarreal, siger han med henvisning til de danske mestres flotte 2-2 kamp hjemme mod spanierne.

- Sådan er det i Champions League. De hold, der er med her, har kæmpet hårdt for at være her, og det borger for høj kvalitet, siger Strachan.

Tættere spil på midtbanen
Den lille rødhårede skotte har da også bemærket ændringen i AaB på det seneste efter udskiftningen på trænersædet:

- Faktisk så spiller de lidt anderledes nu i forhold til, da de mødte os i Glasgow, og vi måtte nøjes med uafgjort. Jeg har netop set video af deres kamp i sidste uge, og det er tydeligt, at de spiller mere tæt på midtbanen nu, siger han.

- AaB-spillerne er mentalt meget stærke, og vi ved også, at de er stærke fysisk - ikke mindst i hovedspillet. Det er bestemt noget, vi må forholde os til - ikke mindst i forbindelse med dødboldsituationer, siger Gordon Strachan, der overhovedet ikke vil forholde sig til de matematiske muligheder for avancement:

- For os, der er involveret i kampene, betyder den slags ingenting. Vi prøver bare at vinde kampen. Selvfølgelig kan tallene få betydning på et tidspunkt i løbet af kampen og tvinge os til at ændre ting, men det forholder vi os først til, hvis og når det sker, siger han.