Kjær om Dortmund-bomber: Han har det hele

Simon Kjær er imponeret over manden, der skal sparke CL-trofæet til Dortmund

Borussia Dortmunds finalehåb hænger i høj grad på Robert Lewandowski. (Foto. AP)
Borussia Dortmunds finalehåb hænger i høj grad på Robert Lewandowski. (Foto. AP)

LONDON (Ekstra Bladet): Det er sin sag at stoppe Robert Lewandowski.

Real Madrid-forsvarerne vidste præcist, hvordan Dortmund-angriberen bevægede sig, hvilke huller han løb i, og hvordan han afsluttede. Alligevel scorede han fire gange mod dem i første semifinale.

Se også: Lune Jürgen Klopp: Som at bestige Mt. Everest

Så galt er det ikke gået for Simon Kjær, men landsholdsforsvareren kalder polakken for en af sine hårdeste modstandere.

– Lewandowski er en komplet angriber og har imponeret mig, når jeg har spillet over for ham. Vi vandt godt nok i Dortmund, men han viste også der, at han har potentialet til at være en virkelig verdensklasseangriber.

Han er komplet
– Han er allerede blandt de bedste, men mon ikke han kommer til en ny klub nu, og så tager det sidste skridt op, siger Wolfsburg-forsvareren, der har meget svært ved at pege på svagheder hos den ombejlede angriber:

– Måske hans venstreben, men helt ærligt, det er altså ikke dårligt nok til at nævnes som en svaghed. Han er komplet. Hans løbemønstre er superskarpe, og det er hans afslutninger også.

Se også: Dortmunds forsvarskæmpe bliver klar til finale

– Han ser ikke så stor ud, når man står over for ham, men han bruger sin krop fremragende, holder godt fast i bolden, og han kan drible, afslutte og spille en holdkammerat fri. Ja, han har det hele.

Jaget mand
Flere klubber – deriblandt Bayern München – jagter Lewandowski, som ifølge Simon Kjær ikke er langt efter fodboldens megastjerner:

– Jeg synes godt, at jeg allerede nu kan nævne ham i samme sætning som de bedste, jeg har markeret – selv så exceptionelle spillere som Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

Se også: Bayern-stjerner: Vi skider ikke i bukserne

– Lewandowski er lige efter, og han mangler bare at vise verdensklassen i lidt længere tid, ligesom de har gjort det.

Fakta om Champions League-finalen mellem Bayern München og Borussia Dortmund:

- Det er første gang, at to tyske hold mødes i en Champions League-finale. Tidligere har turneringen haft rent spanske, italienske og engelske finaler.

- Dortmund har været i finalen og vundet turneringen én gang, mens Bayern München har i fire triumfer. I både 2010 og 2012 tabte sydtyskerne dog finalen og har i alt fem finalenederlag.

- De to klubber har mødt hinanden én gang før i Champions League. I 1998 vandt Dortmund kvartfinalen med sammenlagt 1-0.

- Bayern München og Dortmund har spillet mod hinanden fire gange i denne sæson. De to kampe i Bundesligaen er endt 1-1, mens Bayern har vundet de to andre med henholdsvis 2-1 (Super Cup) og 1-0 (pokal).

- Jupp Heynckes kan blive den fjerde træner, der vinder turneringen med to forskellige klubber. Han sejrede i 1998 med Real Madrid efter at have slået Dortmund ud i semifinalen.

- Bayern München har været i London tidligere i denne sæson. I 1/8-finalen slog de Arsenal 3-1 på Emirates Stadium. I øvrigt klubbens eneste sejr i den engelske hovedstad.

- Dortmund har vundet de to gange, klubben har været i straffesparkskonkurrence i europæisk fodbold. Bayern har vundet fire straffesparkskonkurrencer og kun tabt én – i sidste sæsons finale til Chelsea.

- Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer vandt Champions League som Dortmund-spiller i 1997.

- Dortmund har vundet 29 af sine 51 kampe i denne sæson, Bayern München 44 af sine 52.

- Ifølge finaleprogram vil der være omkring 150.000 tyskere i London i forbindelse med den 58. finale i den fornemste europæiske klubturnering.

0 kommentarer
Vis kommentarer