Ribery: Vi skylder Bayern-fansene en sejr

Bayern München tabte Champions League-finalen i både 2010 og 2012. I aften gælder det Borussia Dortmund

Ribery vil efter to tabte Champions League-finaler gøre alt for at vinde i tredje forsøg (Foto: AP)
Ribery vil efter to tabte Champions League-finaler gøre alt for at vinde i tredje forsøg (Foto: AP)

Bayern Münchens tilhængere har fortjent en Champions League-titel i aften.

Det mener tyskernes franske midtbanestjerne Franck Ribery forud for den rent tyske finale mod Borussia Dortmund på Wembley i London.

- Vi skal vinde for vores fans, for klubben og for hele holdet, siger Ribery ifølge AFP og henviser til, at Bayern tabte finalerne i både 2010 og 2012.

- Dette er vores tredje gang, vi har mere erfaring, og vi ved, hvad det vil sige at spille den finale. Så det er ikke noget nyt for os. Alle ved, hvad de skal gøre, og hvad der skal til for at slå Dortmund.

Se også: Følg Kessler og Champions League LIVE på ekstrabladet.dkSe også: Bayern-profil: Vi har ingen svaghederSe også: Så meget tjener Dortmund og Bayern

Fakta om Champions League-finalen mellem Bayern München og Borussia Dortmund:

- Det er første gang, at to tyske hold mødes i en Champions League-finale. Tidligere har turneringen haft rent spanske, italienske og engelske finaler.

- Dortmund har været i finalen og vundet turneringen én gang, mens Bayern München har i fire triumfer. I både 2010 og 2012 tabte sydtyskerne dog finalen og har i alt fem finalenederlag.

- De to klubber har mødt hinanden én gang før i Champions League. I 1998 vandt Dortmund kvartfinalen med sammenlagt 1-0.

- Bayern München og Dortmund har spillet mod hinanden fire gange i denne sæson. De to kampe i Bundesligaen er endt 1-1, mens Bayern har vundet de to andre med henholdsvis 2-1 (Super Cup) og 1-0 (pokal).

- Jupp Heynckes kan blive den fjerde træner, der vinder turneringen med to forskellige klubber. Han sejrede i 1998 med Real Madrid efter at have slået Dortmund ud i semifinalen.

- Bayern München har været i London tidligere i denne sæson. I 1/8-finalen slog de Arsenal 3-1 på Emirates Stadium. I øvrigt klubbens eneste sejr i den engelske hovedstad.

- Dortmund har vundet de to gange, klubben har været i straffesparkskonkurrence i europæisk fodbold. Bayern har vundet fire straffesparkskonkurrencer og kun tabt én – i sidste sæsons finale til Chelsea.

- Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer vandt Champions League som Dortmund-spiller i 1997.

- Dortmund har vundet 29 af sine 51 kampe i denne sæson, Bayern München 44 af sine 52.

- Ifølge finaleprogram vil der være omkring 150.000 tyskere i London i forbindelse med den 58. finale i den fornemste europæiske klubturnering.

Når Bayern München og Borussia Dortmund i aften spiller Champions League-finale på Wembley, er det syvende gang i historien, at det legendariske stadion i London er finalevært i turneringen.

Det er rekord.

Den første finale på Wembley blev spillet i 1963 - den seneste for to år siden.

Her er et overblik over de første seks finaler på Wembley:

* 1963: AC Milan vinder 2-1 over Benfica. Milaneserne bliver det første italienske hold til at vinde turneringen. Benfica kunne have vundet turneringen for tredje år i træk.

* 1968: Manchester United vinder 4-1 efter forlænget spilletid over Benfica. United bliver det første engelske hold til at vinde turneringen.

* 1971: Ajax vinder 2-0 over græske Panathinaikos. For hollænderne er det klubbens første triumf i turneringen.

* 1978: Liverpool vinder 1-0 over Club Brugge. Liverpool-legenden Kenny Dalglish scorer finalens eneste mål på den danske keeper Birger Jensen.

* 1992: Michael Laudrup er med på det FC Barcelona-hold, som vinder 1-0 over italienske Sampdoria. Det er Barcelonas første triumf i turneringen.

* 2011: FC Barcelona vinder turneringen for tredje gang på seks år med en finalesejr på 3-1 over Manchester United.

0 kommentarer
Vis kommentarer