Bayern-profil: Vi har ingen svagheder

Selvsikkerheden i Bayern-lejren er til at tage at føle på inden aftenens CL-finale

Thomas Müller og resten af Bayern-banden er klar til finalesejr (Foto: DPA)
Thomas Müller og resten af Bayern-banden er klar til finalesejr (Foto: DPA)

LONDON (Ekstra Bladet): Philipp Lahm lænede sig langsomt tilbage i stolen og slog afværgende ud med armene.

Bayern München-anføreren overlod det til sin yngre holdkammeret Thomas Müller at svare på det, som Dortmund og en hel fodboldverden spekulerer over: Har Bayern München overhovedet nogen svagheder?

– I skal nok spørge Dortmund, om de har fundet nogen, sagde Müller med et charmerende bredt smil, inden han gav sit meget korte svar:

– Jeg synes ikke, at vi har nogen svagheder.

Nu har fodboldspillere det med at tale udenom for at undgå at sige, hvad de inderst inde mener.

Men Thomas Müller lignede en mand, der faktisk gav et ærligt svar.

Se også: Følg Kessler og Champions League LIVE på ekstrabladet.dkSe også: Skør Bayern-fan cykler til CL-finale

I denne sæson har Bayern München været ustoppelige. De har ikke vist nogen former for svagheder og har spillet sig helt op blandt fodboldhistoriens bedste hold.

Statistikkerne er nået frem til, at de har slået 20 rekorder i denne sæson. Fem mere kan falde, inden de om en uges tid går på sommerferie.

– Vi taget nogle store skridt. Vi er blevet mere modne, har udviklet os godt og har nogle gode typer.

– Så hvorfor skulle vi ikke vinde, selv om der ikke er garantier, sagde Philipp Lahm, der nøjagtig som Thomas Müller og træner Jupp Heynckes efterlod et meget afslappet indtryk dagen før dagen.Stilfuld afsked: Peter Schmeichel spillede afskedskamp for Manchester United i Champions League finalen i 1999 - og var i Roy Keanes fravær samtidig anfører. Han sluttede sin karriere med at løfte klub-fodboldens mest eftertragtede trofæ. (Foto: Ullstein Bild) Sport og Spil De største dramaer - se listenSe også: Kjær om Dortmund-bomber: Han har det heleSe også: Dortmunds forsvarskæmpe bliver klar til finale

Spiller som en enhed
For et år siden tabte Bayern München finalen efter straffesparkskonkurrence.

Ifølge Jupp Heynckes har hans spillere øvet straffespark de seneste uger, og som Thomas Müller ganske bramfrit udtrykte det, så ’skider Bayern-spillerne ikke i bukserne’, hvis det igen skulle ende med en afgørelse fra 11-meterpletten. Men det regner de ikke med, at det gør. De planlægger at afgøre det i løbet af 90 minutter.

– Jeg ved, hvad mit hold er i stand til. Jeg sagde før kampene mod Juventus og Barcelona, hvor vi ikke var favoritter, at vi kunne vinde denne turnering.

– Jeg har hele tiden været fortrøstningsfuld. Vi har et ekstraordinært hold, som spiller som en enhed. Gør vi også det i morgen (i dag, red.), så vinder vi også kampen, sagde Jupp Heynckes og forsikrede om, at han nok skulle få en god nats søvn i London.

Men den 68-årige Bayern München-boss er også træner for et hold uden svage punkter.

Vi taget nogle store skridt. Vi er blevet mere modne, har udviklet os godt og har nogle gode typerSe også: Bayern-stjerner: Vi skider ikke i bukserneSe også: Bayern-boss: På topniveau er vi bedstFakta om Champions League-finalen mellem Bayern München og Borussia Dortmund:

- Det er første gang, at to tyske hold mødes i en Champions League-finale. Tidligere har turneringen haft rent spanske, italienske og engelske finaler.

- Dortmund har været i finalen og vundet turneringen én gang, mens Bayern München har i fire triumfer. I både 2010 og 2012 tabte sydtyskerne dog finalen og har i alt fem finalenederlag.

- De to klubber har mødt hinanden én gang før i Champions League. I 1998 vandt Dortmund kvartfinalen med sammenlagt 1-0.

- Bayern München og Dortmund har spillet mod hinanden fire gange i denne sæson. De to kampe i Bundesligaen er endt 1-1, mens Bayern har vundet de to andre med henholdsvis 2-1 (Super Cup) og 1-0 (pokal).

- Jupp Heynckes kan blive den fjerde træner, der vinder turneringen med to forskellige klubber. Han sejrede i 1998 med Real Madrid efter at have slået Dortmund ud i semifinalen.

- Bayern München har været i London tidligere i denne sæson. I 1/8-finalen slog de Arsenal 3-1 på Emirates Stadium. I øvrigt klubbens eneste sejr i den engelske hovedstad.

- Dortmund har vundet de to gange, klubben har været i straffesparkskonkurrence i europæisk fodbold. Bayern har vundet fire straffesparkskonkurrencer og kun tabt én – i sidste sæsons finale til Chelsea.

- Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer vandt Champions League som Dortmund-spiller i 1997.

- Dortmund har vundet 29 af sine 51 kampe i denne sæson, Bayern München 44 af sine 52.

- Ifølge finaleprogram vil der være omkring 150.000 tyskere i London i forbindelse med den 58. finale i den fornemste europæiske klubturnering.

Når Bayern München og Borussia Dortmund i aften spiller Champions League-finale på Wembley, er det syvende gang i historien, at det legendariske stadion i London er finalevært i turneringen.

Det er rekord.

Den første finale på Wembley blev spillet i 1963 - den seneste for to år siden.

Her er et overblik over de første seks finaler på Wembley:

* 1963: AC Milan vinder 2-1 over Benfica. Milaneserne bliver det første italienske hold til at vinde turneringen. Benfica kunne have vundet turneringen for tredje år i træk.

* 1968: Manchester United vinder 4-1 efter forlænget spilletid over Benfica. United bliver det første engelske hold til at vinde turneringen.

* 1971: Ajax vinder 2-0 over græske Panathinaikos. For hollænderne er det klubbens første triumf i turneringen.

* 1978: Liverpool vinder 1-0 over Club Brugge. Liverpool-legenden Kenny Dalglish scorer finalens eneste mål på den danske keeper Birger Jensen.

* 1992: Michael Laudrup er med på det FC Barcelona-hold, som vinder 1-0 over italienske Sampdoria. Det er Barcelonas første triumf i turneringen.

* 2011: FC Barcelona vinder turneringen for tredje gang på seks år med en finalesejr på 3-1 over Manchester United.

0 kommentarer
Vis kommentarer