Vil ændre CL: Sådan skal divisionerne deles op

Storklubber arbejder på at skabe en ny form for Champions League med 48 hold i tre divisioner

FCK hører til i 3. division (Foto: Lars Poulsen)
FCK hører til i 3. division (Foto: Lars Poulsen)

Som Tipsbladet i dag kan fortælle, arbejdes der i Europa på at skabe en ny form for Champions League med 48 hold.

Juventus-præsident Andrea Agnelli og hans Galatasaray-kollega Unal Aysal fik begge nævnt tallet 20, da de på konferencen Leaders in Football i midten af oktober i London talte om europæisk klubfodbolds fremtid og muligheden for en ny, lukket liga med Europas største fodboldklubber.

De europæiske topklubbers sammenslutning European Club Association tog officielt afstand fra kommentarerne, der faldt få dage efter generalforsamlingen i ECA, og vi kan roligt gå ud fra, at de store europæiske klubber langt fra er enige om en lukket liga som vejen frem, selvom Unal Aysal hævdede netop dette på konferencen.

Tipsbladet har set nærmere på, hvordan den Champions League med 48 klubber, der var på tale i foråret, kunne se ud.

Division 1
FC Barcelona
Real Madrid
Chelsea
Manchester United
Manchester City
AC Milan
Juventus
Paris Saint-Germain
Bayern München
Borussia Dortmund
FC Porto
Sjakhtar Donetsk
Zenit Skt Petersborg
Ajax
Galatasaray
Olympiakos

Division 2
Inter
Napoli
Olympique Marseille
Lille
Atletico Madrid
Celtic
Schalke 04
CSKA Moskva
Tottenham Hotspurs
Arsenal
Dynamo Kiev
Sporting Lissabon
Benfica
PSV Eindhoven
Anderlecht
VfB Stuttgart

Division 3
AS Roma
Olympique Lyon
Twente
Valencia
Bayer Leverkusen
Fenerbahce
Spartak Moskva
Legia Warszawa
FC København
FC Basel
Red Bull Salzburg
Steaua Bukarest
APOEL Nicosia
Viktoria Plzen
Røde Stjerne Beograd
Maccabi Haifa

Muligt turneringsformat
En regulær liga med 16 hold og en kamp ude og hjemme vil give 30 årlige turneringskampe, hvilket nok vil være for meget. Hvis hver liga i stedet bliver delt op i to, giver det et grundspil med 14 kampe. Vil klubberne være sikret rigtigt mange kampe, kan man føje en ekstra runde til med syv kampe, som så bliver mod hold fra den anden halvdel af ligaen. Nogle af disse kampe kan passende lægges på arenaer uden for Europa, så man får stillet behovet for oversøiske kampe, og så hver af de 16 klubber får lige mange hjemmekampe.

De fire bedst placerede hold fra hver af de to grupper kan derefter gå videre til et traditionelt slutspil med kvartfinaler, semifinaler og finale fra marts til maj.

To til fire hold vil rykke op og ned mellem hver af de tre divisioner. Det kan ske med direkte nedrykning for bundholdene eller, mere sandsynligt, en blanding af direkte op- og nedrykning og playoff-kampe mellem bundhold og tophold fra forskellige divisioner.

I bunden af hierarkiet vil nationerne omkring nummer 12 til 20 i Europa være sikret, at deres mesterhold er med i den nye Champions League-turnering, sandsynligvis i den laveste af de tre rækker.

Når turneringen bliver oprettet, vil de 48 deltagere sandsynligvis blive fundet ud fra et et kompromis mellem politiske og økonomiske hensyn og med nogen skelen til UEFA’s klubkoefficient-rangering.

Læs hele historien om den mulige Champions League-revolution i Tipsbladet, der er på gaden fredag.

OG HUSK:

For at få Tipsbladet skal du købe Ekstra Bladet fredag, da Tipsbladet nu ligger som separat blad inde i Ekstra Bladet. Du får begge dele for kun 18 kroner.

Hos din bladforhandler kan du også få fingre i fredagens udgave af Tipsbladet+Ekstra Bladet lørdag og søndag. Husk at spørg efter det, hvis du først vil købe Tipsbladet lørdag eller søndag. Og så kan du altid få fat i Tipsbladet via Ekstra Bladets E-avis, som du finder på ebladet.eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere