FCK-profil: Måske var jeg lidt for sur

Rurik Gislason har svært ved at svare på, om han har fortrudt, at han blev sur over sin udskiftning i Istanbul

Rurik Gislason med et noget andet ansigtsudtryk før kampen mod Galatasaray i Parken, end han havde på, da han forlod Istanbul for et par uger siden. (Foto: Lars Poulsen)
Rurik Gislason med et noget andet ansigtsudtryk før kampen mod Galatasaray i Parken, end han havde på, da han forlod Istanbul for et par uger siden. (Foto: Lars Poulsen)

Rurik Gislason var noget mopset efter, at han var blevet skiftet ud i pausen af en af karrierens største fodboldoplevelser, FC Københavns nederlag mod Galatasaray i Istanbul. Ståle Solbakken konstaterede dagen efter, at Gislason nok ville komme andre tanker, når han fik set sin egen præstation på DVD.

Se også: Ståle: Derfor var Gislason surSe også: FCK-profil kritiserer Solbakken

Skuffelsen fra Istanbul har for længst lagt sig, så den 25-årige islænding har det rette spændingsniveau for den omvendte kamp mod Galatasaray foran FCK's egne fans tirsdag aften i Parken.

- Det var lige den aften, jeg var sur, og så var den ude af systemet.

På en enkelt aften?

- Ja. Dagen efter, så tænker man fremad. Mon ikke, jeg var lidt for sur?

Har du fortrudt det lidt?

- Øhhhhhhhh … hahahaha! Øhhh ...

Du sad på bænken i kampen efter? Var det derfor?

- Vi fik snakket dagen efter, og nej, det var ikke på grund af det der, at jeg blev bænket. Vi har så mange gode spillere, der skal spilles så mange kampe, så der kommer noget rotation. Jeg mener ikke, det var derfor, jeg sad på bænken. Og det mener Ståle heller ikke. Jeg blev taget ud i pausen mod Galatasaray, så er det tit, at man ikke starter inde i næste kamp, siger Gislason med et skævt smil.

Se også: Mareridt kan afgøre FCK’s startopstilling

Hvordan er udsigten til at starte inde i morgen?

- Jeg føler, jeg er i god form og klar til at bidrage med noget, hvis han vil have, at jeg spiller. Men som jeg siger: der er hård konkurrence om pladserne, og jeg har fuld respekt for holdet, Ståle vælger. Jeg må bare være klar i de kampe, hvor han vælger mig. Så må vi se, om jeg starter i morgen.

- Det eneste, jeg kan gøre er at spille så godt, som jeg kan. Jeg vil gerne gøre mit bedste hver eneste gang, og mere kan jeg ikke gøre. Jeg skabte jo lidt overskrifter den aften i Istanbul, og det var kun på grund af følelser. Der er så mange følelser i fodbold, det var bare en af de aftener, hvor der var lidt flere følelser end andre gange, konstaterer islændingen.

Se også: Galatasaray-træner: Ståle gør det svært for os

Gislason har siden sit skifte fra OB til FCK i 2012 gennemgået lidt af en udvikling, både i sin nye klub og ikke mindst på det islandske landshold, der senere i november – modsat det danske landshold – spiller to play-off-kampe mod Kroatien om at komme med til VM.

- Det er to meget forskellige ting. Landsholdet har jeg selvfølgelig været meget fokuseret på at gøre det godt på, men jeg ved ikke, måske har jeg været endnu mere fokuseret på at gøre det godt i FCK. Hvis man kan sige det sådan. Ikke sådan, at jeg ikke gør mit bedste på landsholdet, men jeg har bare haft det sådan, at hvis jeg gør det godt i FCK, så går det lidt hånd i hånd, det giver kontinuitet, spille gode kampe for FCK, så kommer det nok til fortsætte på landsholdet.

Tager du nogle ting med dig fra FCK til landsholdet?

- Ja, det mener jeg. Jeg træner med FCK hver eneste dag, og landsholdet kun engang imellem. Så det handler mest om at udvikle sig som fodboldspiller i FCK, og så spiller jeg nok også godt på landsholdet.

Se også: FCK forventer udsolgt til Galatasaray-kamp

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere