Parken afspærres totalt før CL-brag

Sikkerhed: Parken spærres tirsdag helt af før kampen mellem FCK og Galatasaray, ligesom tyrkiske foreninger har hjulpet med at identificere herboende Galatasaray-fans

Sådan kommer stemningen i og omkring Parken blandt andet til at se ud tirsdag aften: Masser af tyrkiske fans, der vil støtte Galatasaray. (Foto: Mogens Flindt)
Sådan kommer stemningen i og omkring Parken blandt andet til at se ud tirsdag aften: Masser af tyrkiske fans, der vil støtte Galatasaray. (Foto: Mogens Flindt)

Parken spærres tirsdag aften af på cirka samme måde, som den gjorde, da Galatasaray sidst var i København. Det var i 2000, hvor det tyrkiske storhold - med de mange fans over hele Europa - spillede UEFA Cup-finale mod Arsenal.

Dengang blev der sat ekstra hegn op omkring Parken, som blev spærret helt af for alle andre end dem, der havde billetter i hånden. Det gør den også denne gang, og det er der en grund til.

Se også: FCK-profil: Måske var jeg lidt for sur

- Politiet har forlangt, at vi får opstillet sikkerhedshegn rundt om Parken for at sikre, at det kun er de folk, der har et ærinde i Parken til kampen, der kommer ind, forklarer FCK's pressechef Christian Wolny.

- Politiet mener nok, at der er rigtig mange lokalboende, der har interesse i kampen. Der er ikke nogen sikkerhedsmæssig trussel i det, det er ikke fordi, de frygter noget. Men vi har et stykke papir fra dem, hvor der står, hvad de ønsker, og så får de det, siger Wolny.

Grunden til den ekstra sikkerhed er den, at man vil sikre sig, at indgangene til Parken ikke spærres af eksempelvis de tusindvis af herboende tyrkere, der - også uden billet - kunne tænkes at dukke op for at være en del af en kæmpe fest omkring stadion, når Galatasaray kommer til byen.

Også inde i Parken er der gjort ekstra tiltag for at sikre, at alt forløber i god ro og orden.

FC København havde for et par år under en kamp mod Hannover i Europa League siden visse udfordringer med blandede fans på tribunerne - en situation, der kunne have udviklet sig til en stor sikkerhedsrisiko, hvis der var udbrudt ballade. Efterfølgende fik klubben en bøde på 110.000 kroner fra UEFA.

Se også: FCK-fans raser: Pisse farligt på tribunen!

Den situation bliver ikke gentaget, forsikrer Christian Wolny.

- Vi har samarbejdet med nogle tyrkiske foreninger i Danmark for at finde ud af, hvem af billetkøberne, der er herboende Galatasaray-fans. Dem placerer vi så i et afsnit op til udeholdets fans.

- Det er en ny tilgang til problematikken, som UEFA aldrig har hørt om før. Men vi bliver nødt til at gøre det på den her måde, fordi vi jo i Danmark har noget lovgivning, der gør, at man ikke kan søge personoplysninger på folk gennem registre.

- Vi har måttet rykke rundt på i alt 800 billetter til den her kamp. 600 fans er blevet flyttet fra FCK-afsnit, og 200 afbestilte frivilligt deres billetter, da de erkendte at være herboende fans. Så vi har gjort alt vi kan i forhold til konstruktive løsninger for at minimere risikoen for at få blandet fansene af det ene og det andet hold på tribunerne, siger FCK's pressechef før det, der under alle omstændigheder nok skal blive en højlydt og farverig affære.

Galatasaray medbringer selv 1900 fans til kampen i Champions League-gruppespillet, der for begge hold er af største vigtighed for kvalifikationen til forårets europæiske kampe.

Se også: FCK forventer udsolgt til Galatasaray-kamp

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere